Vi riktar blickarna mot Malmö Arena under lördagen där jag siktar in mig på ett maxspel i hemmalagets favör.

Match: Malmö – Växjö (SHL) | Speltips: Malmö över 1.5 mål | Odds: @1.40 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:15

Målsnittet talar

Malmö snittar i år 2,5 gjorda mål per match i SHL och bara det är ett gott tecken för att det här spelet ska kunna lösas. Växjö är helt klart ett målsnålt lag men på hemmaplan ska Malmö bara lösa den här linan, det räcker trots allt att man gör två mål. Ser man till matcherna mot Växjö så har det varit målsnålt också när lagen möter varandra. Men Malmö löste det senast lagen möttes i Malmö Arena, då med siffrorna 2-1.

Ser man till Malmös spel på hemmaplan så har man löst detta spel i 15 av 19 hemmamatcher, där man dessutom slutat på över 1,5 i ytterligare två om förlängning varit inräknat. Målpotential finns i Malmölägret och trots att försvarsstarka Växjö kommer på besök så ligger linan för lågt för att inte investera maxinsats i. Senaste hemmamatchen gjorde Malmö fem mål, en trend jag tror man vill fortsätta hålla i här samtidigt som man täpper till defensivt. Bland offensiva spelarna finns exempelvis Konstantin Komarek och Fredrik Händemark som kontinuerligt gjort poäng under hela säsongen.

Bortaspelet talar för spelet

Växjö har kommit igång på slutet efter en lång rad av förluster i andra halvan av januari. Men fortsatt så är det på hemmaplan som man vinner sina matcher, bortaspelet är Sam Hallams lags stora akilleshäl den här säsongen. Näst sämst i bortatabellen, endast 16 inspelade poäng, bara jumbon Timrå är sämre. Detta håller inte för Växjö som i 16 av 20 bortamatcher också löser vårt spel. Att man är favorit mot Malmö i den här matchen är helt enkelt ett odds som är felsatt.

Senaste matcherna har man också stått för en mer offensiv och anfallsinriktad ishockey. I matcherna mot Rögle, Frölunda och Brynäs har man både ökat sin målproduktion och sin insläppta mål-ratio markant vilket också talar för vårt spel. Kris Versteeg har kommit in och gett nytt blod till offensiven något som har fått defensiven att lida. Trots att man släppt in fjärde minst mål i serien så snittar man trots det 2,3 insläppta mål per match. På bortaplan är siffran ännu sämre där man inte bara har -17 i målskillnad utan också snittar 2,75 insläppta mål per match.

Speltips: Malmö över 1.5 mål.

Oddset ligger helt enkelt för högt för att inte syna det här spelet. Malmös målsnitt och Växjös snitt över insläppta mål ligger långt över två mål och därför tror jag det räcker för att Malmö ska göra minst två mål i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Malmö snittar 2,5 gjorda mål per match.

  • Malmö löser spelet i 15 av 19 hemmamatcher, en av dessa mot just Växjö.

  • Växjö har släppt in två mål eller fler i 16 av 20 bortamatcher.

  • Växjö är näst sist i bortatabellen. Bara jumbon Timrå är sämre.

Unibet ger oss 1.40 för spelet. Maxinsats!

Rygga till 1.40 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.