Under lördagseftermiddagen drabbas de två Madrid lagen, Rayo Vallecano och Atletico Madrid samman i ett hett möte på Estadio de Vallecas .Inför morgondagen hittar vi ett spelvärt hörnspel på bortalaget. Atletico Madrid har löst spelet 18 av deras 23 ligamatcher den här säsongen.

Match: Rayo Vallecano-Atletico Madrid(La Liga) | Speltips: Atletico över 4.5 hörnor | Odds: @1.61 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 16:15

Huserar i bottenträsket

Rayo Vallecano började det nya året på ett utmärkt sätt, nämligen tre vinster och en oavgjord i de fyra första, men sedan har laget stapplat och åkt på två raka förluster, likt sina motståndare Atletico Madrid. Nykomlingen hittas i skrivande stund på en artonde placering med 23 poäng, det är alltså bara en poäng upp till säker mark för Rayo Vallecano. Laget spelade ifjol i Spaniens andraliga, där tog man hem titeln efter en poängskörd på hela 76 poäng. Huesca gick även dem direkt upp till finrummet efter en fin andraplats med endast en poäng bakom Rayo.

Laget har alltså fått känna på den stora temposkillnaden mellan de två divisionerna. Men de har även visat emellanåt att det är ett tempo de klarar av att hantera, vissa prestationer har till och med varit riktigt bra från madridlaget. Till exempel tog laget en övertygande 4-2 seger mot Celta Vigo som tidigare presterat bra i ligan. Rayo Vallecanos motståndare har löst över 4.5 hörnor i deras sju senaste matcher. Hemmalaget ger bort i snitt 5.17 hörnor per match till motståndarlaget. Under lördagseftermiddagen väntar ett Madrid-derby mot en klubb med allt mer stjärnglans.

Producerar massvis med hörnor

Atletico Madrid gick otroligt bra i ligaspelet med 19 obesegrade matcher i rad, men 1-0 förlusten mot Real Betis avslutade den långa sviten, sedan följde laget upp den tunga förlusten med ännu en förlust. Det var madrid-derby där Real Madrid gick segrande med 1-3. Nu gäller det att Atletico hittar tillbaka till det vinnande spåret för att inte halka efter för mycket bakom Barcelona och Real Madrid. De rödvita placerar sig på en tredjeplats i tabellen, framför sig hittas Real Madrid med ett mer poäng, och serieledande Barcelona med sju poäng mer. Bakom sig jagar rivalen Sevilla, men ett bekvämt avstånd med sju poäng skiljer lagen emellan. Som förväntat är det fransmannen Antoine Griezmann som leder den interna skytteligan, den kvicke anfallaren har hittat nätet tio gånger såhär långt in på säsongen.

När Atletico spelar bjuds det oftast på massivs med hörnor. Laget har lyckats skapa över 4.5 hörnor i 18 av deras 23 ligamatcher den här säsongen. Atletico är nämligen det laget som skapar näst flest hörnor i hela La liga. De har ett snitt på 6.48 hörnor per match. Det är alltså ett högre snitt än både Barcelona och Real Madrid, två av världens två största klubbar. Först ligger överraskande Eibar som snittar 6.61 hörnor/match. Madrid-laget har löst hörnspelet i sex raka inbördes möten mellan de två lagen.

Speltips: Atletico Madrid över 4.5 hörnor

Jag väljer att spela Atletico Madrid över 4.5 hörnor. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico Madrid har löst över 4.5 hörnor i 18 av deras 23 ligamatcher.

  • Rayo Vallecanos motståndare har löst över 4.5 hörnor i lagets sju senaste matcher.

  • Madrid snittar 6.48 hörnor/match i ligan den här säsongen.

  • Rayo Vallecano ger i snitt bort 5.17 hörnor/match till sina motståndare i ligaspelet.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.