Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har löst BLGM-spelet i fem av deras sex senaste matcher.

  • Leipzig har löst spelet i tre av deras fyra senaste CL-matcher.

  • Liverpool har enorma problem i försvaret. Laget kommer senast ifrån en 3-1 förlust mot Leicester.

  • Leipzig har mäktat med nio mål framåt i deras tre senaste matcher.

  • På förhand känns mötet väldigt öppet med tanke på Liverpools svaga form.

Ypperligt läge för tyskarna

Det har varit en otålig väntan på att Champions League-slutspelet ska dra igång, men under tisdagen är det äntligen dags för den berömda turneringen att dra igång igen. Tyska Leipzig får inleda i hemmaborgen när de ställs mot Liverpool i turneringens åttondelsfinal. På förhand känns det som ett riktigt jämnt möte där båda lagen har stor chans att ta sig vidare .

Tyska Leipzig går starkt i Bundesliga och är den enda klubben som satt lite press på giganten Bayern München. I skrivande stund hittas hemmalaget på en andraplats med 44 inspelade poäng. I Champions League-gruppspelet tog sig Leipzig vidare genom en andraplats bakom gruppvinnaren PSG. Tränaren Julian Nagelsmann är en populär tränare som forfarande är i ett tidigt skede av sin karriär. Blott 33 år men redan eftertraktade av världens främsta klubbar, det återstår att se hur länge Red Bull-klubben får behålla honom. RB Leipzig har löst BLGM-spelet i tre av deras fyra senaste Champions League-matcher. Nagelsmann gillar att spela en offensiv fotboll och vi tror på en händelserik åttondelsfinal under tisdagen. Det är ett perfekt läge att ta sig an Liverpool som är i en rejäl svacka just nu!

Rejäl formsvacka

Efter ett par år av eufori där Liverpool lyft både Champions League och ligapokalen befinner sig nu klubben i en dyster period. Klopp har gått ut i media och sagt att titelchanserna i PL är redan över. Liverpool har hamnat i en rejäl svacka som grundas i ett underpresterande lag och en oerhört tuff skadelista den här säsongen. Van Dijks frånvaro har spökat rejält för gästernas försvarsspel. Henderson har gjort bra ifrån sig som tillfällig mittback men platsen bredvid har varit ett större frågetecken.

Turken Ozan Kabak fick sig en mardrömsdebut i helgens ligamatch mot Leicester City. En miss i kommunikationen med Alisson och sedan ytterligare en fel positionering i försvaret. Just målvakten Alisson har haft det väldigt tufft under den närmaste tiden. Brassen gjorda två grova misstag mot Man City och stod alltså för ännu en groda i 3-1 förlusten mot Leicester. BLGM-spelet har suttit i fem av Liverpools sex senaste matcher. Med ett svajigt försvarsspel tror vi på ytterligare en målrik historia!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.