Jonathan Erlandsson|15 februari, 2023, 11:24

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Matchen spelas i Warszawa som fungerat som Shakhtars hemmaarena i europaspelet.

  • Shakhtar har inte spelat tävlingsmatcher sedan november.

  • Nio av Shakhtars tretton ligamatcher har slutat över 2.5 mål.

  • 17 av Rennes 23 ligamatcher och 4 av 6 EL matcher har slutat över 2.5 mål.

  • Shakhtar släppte in mål i alla höstens CL matcher, medan Rennes gjorde mål i alla i EL.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Flera spännande spelare

Än en gång tvingas Shakhtar spela sina hemmamatcher i europaspelet i Warszawa när man tar emot Rennes i Europa Leagues 16-delsfinal.
Under hösten firade ukrainarna inga större triumfer ”hemma” i Polen bortsett från 1-1 krysset mot Real Madrid. 1-1 blev det även mot Celtic innan man pulveriserades med 0-4 mot Leipzig. Trots detta blev man alltså trea i gruppen på sex poäng och europaäventyret fortsätter ett hack ned i EL.
Rennes slutade på andra plats i sin EL grupp efter att ha vunnit tre och kryssat tre. I princip alla lagets matcher innehöll en hel del mål och laget hittade nätmaskorna i samtliga matcher. Själva höll man nollan endast en gång och fyra av lagets sex matcher letade sig över 2.5 mål.

För hemmalagets del har det inte spelats några tävlingsmatcher sedan i november. Istället har man varit nere på sydligare breddgrader och träningsmatchat. Fem matcher har det blivit och samtliga har varit målrika. I genrepet förra onsdagen besegrade man Sarajevo med 4-0 och spelare som Lassina Traore, Georgiy Sudakov, Dmytry Kryskiv och veteranen Taras Stepanenko visade än en gång att formen är god.
Sedan i höstas har man tappat lagets stora stjärna och bäste målskytt den här säsongen Mykhaylo Mudryk till Chelsea för stora pengar. Och även om det såklart är ett stort avbräck så har man en ungt lag med många lovande spelare.
Med spelare som Artem Bondarenko, Valeriy Bondar, Mykola Matvienko och Bogdan plus tidigare nämnda kvartett har man fortfarande ett starkt lag. Och dessutom har man värvat in rutinerade Yaroslav Raktiskiy och unge Giorgi Gocholeishivili under vintern.

Inblandade i målrika matcher

För en månad sedan besegrade Rennes PSG i ligaspelet och laget var med i den absoluta toppen och fightades. Men sedan dess har det gått desto sämre och efter helgens 1-3 förlust borta mot Toulouse har man endast vunnit en av de fyra matcherna som spelats efter PSG viktorian.
I dessa fyra matcher har den neutrale åskådaren(som man nästan alltid får när man tittar på Rennes) fått valuta för pengarna. Alla matcherna har slutat med minst tre mål och under säsongens gång har hela 17 av 23 ligamatcher letat sig över 2.5 linan. Även i höstens EL slutspel hittade fyra av sex möten över linan och det råder inga tvivel om att det unga talangfulla laget gör mycket mål och även släpper in lite för många mål.
Ett avbräck för Rennes är skadan på Martin Terrier, men man har flera bra målskyttar i truppen. Amini Gouiri har gjort nio mål i ligan och två i EL och man har dessutom värvat in Karl Toku Ekambi från Lyon.
Där bakom finns flertalet poängspelare, däribland stjärnskottet Desire Doue, Arnaud Kalimuendo och Benjamin Bourigeaud. Även Jeremy Doku och Santamaria är offensiva hot som ukrainarna måste se upp för.
Andra avbräck hos gästerna är Hamari Traore, Xeka och Lorenz Assignon.

Både Shakhtar och Rennes har fina offensiver med flertalet unga talanger som har framtiden framför sig. Båda lagen är dessutom ofta inblandade i målrika tillställningar eftersom att man prioriterar offensiven.
Hemmaplans fördelen är även den marginell då Shakhtar endast spelat europamatcher här och dessutom utan någon större framgång. Troligen får vi se två lag som vill skaffa sig ett fint läge inför returen och då är två gånger pengen ett fint odds.

fotboll, europa league
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:45
Shakhtar Donetsk - Rennes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.