Under tisdagskvällen är det dags för returmötet mellan Barcelona och Manchester United i Champions League kvartsfinal. Katalanerna har ledningen med 1–0 efter första mötet, men än är det inte över. Vi väljer att spela på ett handicap-hörnspel till Manchester Uniteds fördel.

Match: Barcelona – Manchester United (Champions League) | Speltips: Manchester United +3 hörnor | Odds: @1.73 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.73 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sitter i förarsätet

Barcelona stötte på en del oanade problem under det första mötet med Manchester United. Lionel Messi tilläts inte operera i de ytor han är van vid att dominera fullständigt. Istället fick man kämpa för segern, som man alltså ändå fick med sig. När just Messi fick chansen att rycka ifrån och komma till inlägg fanns Luis Suarez på bortre stolpen och kunde, via Luke Shaw, sätta matchens enda mål. Således sitter Barcelona i förarsätet inför returen hemma på Camp Nou. Men det är långt ifrån avgjort ännu, även om man självklart får hållas som stora favoriter.

Matchen till ära har vi valt ut ett hörnspel med fokus på Manchester United. Barcelona är kända för sitt offensiva spel med mycket bollinnehav, men något vidare hörnlag har man aldrig riktigt varit. Man är generellt ganska så kortväxta i laget och får sällan särskilt många hörnor med sig. Med tanke på att hörnspelet är av handicapkaraktär behöver Barcelona få minst tre hörnor fler än Manchester United för att det inte ska gå in. Den bedriften har man också misslyckats med i tre av de fyra senaste matcherna, inkluderat första kvartsfinalmötet.

Måste trycka på framåt

Även om Manchester United gjorde en nästintill fläckfri defensiv insats på hemmaplan åkte man alltså på en förlust. Nu behöver man ändra matchplan en aning för att ha chansen att göra mål och jämna ut resultatet. Man måste gå mer framåt i plan och trycka på med sin tyngd. En nyckel för Manchester United har länge varit fasta situationer, med tanke på de flera fysiska spelarna man har i sitt lag. En särskilt stark faktor är hörnorna. Och där brukar man kunna få utdelning.

Kikar vi på hur hörnstatistiken sett ut i Manchester Uniteds senaste matcher så finns det fina förutsättningar för att handicapspelet ska gå in under tisdagskvällen. Spelet har nämligen suttit i tre av lagets fyra senaste matcher. Alltså precis samma utdelning som spelet haft i Barcelonas matcher. Med tanke på att det är Manchester United som har pressen att göra mål på sig är det inte heller otänkbart att det är de som kommer försöka trycka fram när de får läge och därifrån också ta sig till flera hörnor.

Speltips: Manchester United +3 hörnor (3-vägshandicap)

Jag väljer att spela på att Manchester United får flest hörnor. Dessutom med ett handicap som innebär att de redan från start har tre hörnor fler än Barcelona. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i tre av Barcelonas fyra senaste matcher.

  • Spelet satt i första mötet mellan lagen.

  • Spelet har suttit i tre av Manchester Uniteds fyra senaste matcher.

  • Manchester United måste gå fram för att göra mål.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.73. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.73 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.