Axel Olsson|15 mars, 2024, 10:41

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Burnley är desperata. Måste våga riskera för att jaga segrar.

  • Burnleys offensiv ser bättre ut med inlånade Fofana. Han har gjort tre mål på fem starter och två inhopp.

  • Brentford-försvaret har påverkats rejält av skadan på Ben Mee. Tappar stabiliteten utan honom.

  • Brentford duon Toney och Wissa bör kunna skapa chanser mot Burnley-försvaret.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett desperat hemmalag

Nu återstår det bara tio omgångar av säsongens ligaspel och det börjar brinna i knutarna för nykomlingen Burnley. Som det ser ut nu krävs det en magisk upphämtning för att klubben ska spela i Premier League nästa säsong. I det här läget har de ingenting att förlora och nu måste Kompanys gäng våga att gå för det. Det finns en desperation hos hemmalaget och de har hamnat i en sits där de måste jaga trepoängare, att försöka säkra upp kryssen kommer inte att räcka för deras del.

Burnleys offensiv har fått en liten uppryckning med inlånade Fofana. Han har gjort tre mål på fem starter och två inhopp, en ljusglimt i en annars väldigt mörk period. Försvaret fortsätter att vara svagt och de har släppt in hela tolv mål i deras fyra senaste matcher. Burnley är inte tillräckligt bra för den här nivån och i en sista där laget måste gå för segern, tror vi att försvaret kan bli blottat ännu en gång.

Anfallsduon visar vägen

Fast att Thomas Franks gäng hittas på en 15:e plats i tabellen, är de långt ifrån säkra. De har endast fem poäng ned till kvalplacerade Luton Town och det kan vända snabbt på några omgångar. De räcker med en medioker avslutning på säsongen för att behålla sin plats ovanför strecket. Formen har som sagt inte varit bra och försvaret har blivit synade i flera av deras senaste matcher.

Brentford-försvaret har påverkats av skadan på Ben Mee, utan honom ser det inte alls lika stabila ut bakåt. Mee är en tydlig ledare i detta Brentford och han har skadats så pass allvarligt att han ser ut att missa resten av säsongen. Det är inte bara Mee som är borta, utan Pinnock, Henry, Hickey och Mbeumo är andra viktiga spelare som saknas. Men trots sämre insatser bör ändå anfallsduon Toney och Wissa kunna skapa chanser mot ett lag som Burnley. De har tillräckligt mycket kvalitet framåt för att hitta nätet och därför lockar överspelet. Över 2,5 mål har suttit i åtta av deras tio senaste matcher!

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Burnley - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.