Daniel Jacobsson|15 mars, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården är väldigt starka på hemmaplan i Europa Conference League.

  • Djurgården möter ett lag som är betydligt bättre på hemmaplan än bortaplan.

  • Full fart framåt för svenskarna som skall vända ett 2-0 underläge.

  • Att gå framåt kan straffa sig bakåt och där tror jag Lech Poznan straffar Djurgården.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BLGM hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hoppet

Djurgården var inte helt nöjda efter matchen i Polen mot Lech Poznan. Nu har man en rejäl uppförsbacke inför returen i Stockholm och trots att man varit rejält starka på hemmaplan den här säsongen blir det förmodligen för tufft. Djurgården är inne i det betydligt mer än inför det första mötet med cupseger mot Malmö i helgen som var och det första mötet mot polackerna innan det. Djurgården ser sina chanser inför returen och mirakel har skett förr, här skall man kunna hota Poznan rejält med tanke på att gästerna inte alltid har mycket att hämta på resande fot.

Svenskarna har utmärkt sig den här europasäsongen och oavsett resultat i returen skall man ha beröm. Man har överträffat alla förväntningar. Bara för det har man inte gett upp hoppet som finns om returen. Djurgården kommer trycka på framåt och det rejält. Oliver Berg, Joel Asoro och Gustaf Wikheim lär alla starta framåt. Victor Edvardsen saknas efter avstängningen senast. Man kommer stöta på en defensiv som vet om resultatet och som säkerligen inte kommer ta några risker. Lech Poznan kan dock straffa Djurgården i omställningsspelet här och då är Båda lagen gör mål-spelet kanon inför torsdagskvällen.

Medvetna om läget

Lech Poznan gjorde en väldigt stark prestation på inhemsk mark och kunde avfärda Djurgården på ett behagligt sätt. Nu väntar returen på bortaplan och där har man varit väldigt mycket svagare genom hela säsongen. Lech Poznan på resande fot är ett stort frågetecken och därför är jag väldigt övertygad om att man är medvetna om vad som behövs göras inför det här mötet. Djurgården kommer trycka på rejält och utnyttja fansens volym på Tele2 Arena. Här har man gjort mirakel förr och är ute efter att göra det igen. Ett tidigt mål kan öppna det här mötet rejält och det är inte helt omöjligt.

Att Djurgården skall trycka allting framåt i det här mötet kan dock straffa sig i längden. Lech Poznan är bra, det såg vi senast, och man lär ha matchplanen klar sedan länge. Omställningsspelet kan bli giftigt om man får det att fungera och att räkna bort polackerna helt och hållet går inte att göra. Att spela på ledning behöver inte alltid vara enbart defensivt. Djurgården har inte riktigt den kvaliteten att gå ut och dominera från sekund ett till slutet. Båda lagen gör mål blir mitt spel dagen till ära – hänger ni på?

fotboll, conference league
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:45
Djurgården - Lech Poznan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.