Axel Olsson|15 mars, 2024, 10:43

Jag väljer att spela på Nottingham Forest vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nottinghams senaste insatser har varit bättre än vad resultaten visar.

  • Nottingham borde haft en bättre utdelning framåt. De har ett vasst omställningsspel.

  • Luton Town fortsätter att läcka bakåt. Tappade 0-3 ledning till en 4-3 förlust mot Bournemouth.

  • Luton Town har haft en betydligt kortare vila. Spelade match så sent som i onsdagskväll.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Oroväckande förlust

Det är verkligen ett ångestladdat bottenmöte som äger rum på charmiga Kenilworth Road. Nykomlingen Luton Town blir allt mer pressade för varje omgång som passerar, då laget fortfarande befinner sig på kvalplatsen nedåt. De hade en ypperlig möjlighet att ta tre viktiga poäng i senaste matchen mot Bournemouth, trepoängaren såg så gott som klar ut när laget ledde med hela 0-3. Men Luton-försvaret är inte kända för att vara stabila och det räckte med en reduceringen för att matchen skulle väckas till liv igen.

Luton fallerade fullständigt och förlorade med hela 4-3, en förlust som mycket väl kan bli helt avgörande när vi summerar ligaspelet efter 38 omgångar. Nu är det ytterligare en blytung match som väntar, bara tre dagar efter den tunga Bournemouth-förlusten. Med en knapp vila och en tuff förlust i bagaget, kan Luton ha svårt att ladda om här. Försvaret fortsätter att läcka alldeles för mycket bakåt och det är en oroande faktor, då kraven på offensiven blir alldeles för höga. Hemmalaget är vinstlösa i åtta raka matcher och vi tror att gästerna har vissa egenskaper som kan såra Luton.

Bra insatser men sämre resultat

Nottingham Forest befinner sig tre poäng ovanför kvaplacerade Luton Town – det förklarar vikten av det här mötet. Gästerna kommer inte med någon bra form inför det vitala bottenmötet. Det ska dock sägas att deras insatser har varit bättre än vad resultaten visar. Nottingham borde haft en bättre utdelning sett till vad dem har skapat framåt, där omställningsspelet fortsätter att vara deras främsta vapen. Luton-försvaret har haft problem med motståndare som använder sig av ett direkt djupledsspel, vilket Nottingham gör.

Vi tror att deras kvicka offensiv kan hitta farliga ytor bakom hemmalagets försvarslinje. Nottingham kunde mycket väl fått med sig poäng i matcherna mot Brighton och Liverpool, där de förlorade med uddamålet. Skadeläget har ljusnat rejält och sett till senaste förlusten och den förväntade matchbilden, tror vi att Elanga och Awoniyi kliver in från start under lördagen. Gästerna har en tydligare gameplan och vi tror att den här matchbilden kan passa dem bra.

fotboll, Premier League
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
Luton Town - Nottingham Forest
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.