Axel Olsson|25 mars, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på Ronaldo gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ronaldo gjorde två mål i kvalpremiären mot Liechtenstein.

  • Roberto Martinez kommer ställa upp med den starkaste elvan för att gå vinnande ur bägge matcherna i hans första landslagssamling.

  • Portugal besitter en sylvass offensiv. Medspelarna sätter Ronaldo i väldigt bra lägen.

  • Luxemburg är inte odugliga men de har en bra bit upp till Portugals nivå.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Ronaldo gör mål hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kan överraska i gruppen

Luxemburg är ett litet land med drygt 700 tusen invånare och därmed är förväntningarna ganska lågt ställda när det kommer till sådana här Europa-kval. Däremot ska det sägas att de har överträffat förväntningarna under den närmaste tiden och gjort det väldigt bra utifrån deras relativt dåliga förutsättningar. Luxemburg har stått för en stark utveckling under de närmaste åren och formen är god inför det här EM-kvalet.

Sett till tidigare landskamper tror vi mycket väl att Luxemburg kan vara med och tävla om tredje och fjärdeplatsen här. Trots att Slovakien tryckte på i kvalpremiären lyckades det lilla landet hålla tätt och få med sig en poäng utifrån det första mötet. Det blev 0-0 och Luxemburg kan bli en klurig nöt att knäcka för flera i gruppen. Dock kommer det krävas något alldeles extra ifall de ska ta poäng även mot gruppfavoriten Portugal, där blir klasskillnaden en aningen för stor.

Storstjärnan i fokus

Det här är Roberto Martinez första landslagssamling för det portugisiska landslaget och han kommer vara noga med att gå segrande ur bägge matcherna. Det blev en bekväm debut mot Liechtenstein men nu väntar ett lite klurigare motstånd i form av Luxemburg. Utav dessa två är de sistnämnda klart bättre och de har visat upp ganska fin form under den närmaste tiden. Med det sagt tror vi inte att Martinez ändrar om allt för mycket i startelvan, trots att truppen egentligen har kvaliteten för det.

En som förväntas starta enligt oss är storstjärnan Cristiano Ronaldo. Han ledde laget i premiären och stod för två mål i 4-0 segern mot Liechtenstein. Det går att diskutera kring att han har tappat farten och tempot nu när han kommit upp i åldern och gått till Saudiarabiska ligan, men det råder inga tvivel om att han fortfarande har kvar sitt målsinne. Ronaldo blev historisk i torsdags då han gjorde sin 197:e landskamp för Portugal, vilket är mer än någon annan i herrsammanhang. Han har oerhört mycket kvalitet runtom sig i offensiven och medspelarna sätter verkligen upp Ronaldo i bra lägen, väl i boxen är han extremt effektiv. Ifall han nu startar mot Luxemburg ser det här målspelet väldigt lockande ut.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Luxemburg - Portugal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.