Joakim Östman|15 mars, 2023, 09:57

Jag väljer att spela på Minnesota i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Minnesota är 7-0-3 över deras tio senaste matcher.

  • Minnesota är 17-11-5 på bortaplan under säsongen.

  • Minnesota har ett starkare lag och ska ses som favoriter.

  • St Louis är 3-5-2 över deras tio senaste matcher.

  • St Louis har givit upp säsongen och går för ett högt draftval.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Minnesota vinner hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målvaktsparet imponerar

Minnesota har gått som tåget på sistone och över det tio senaste matcherna är Wilds ligans formstarkaste lag. Minnesota har visat upp ett matchfacit på 7-0-3 och Wilds går med stormsteg mot en säkrad slutspelsplats. Minnesota hittas på 2-plats i Central och sett till formen ska Wilds vara ett givet slutspelet när vi nu bara har cirka 20-talet matcher kvar av grundserien.

Mycket av Minnesotas segerrecept under säsongen förklaras genom ett lysande målvaktsspel. Minnesotas målvaktspar Filip Gustavsson och Marc-Andre Fleury har bortsett från Bostons ligans bästa räddningsprocent, vilket gör Wilds till ett svårslaget lag natt efter natt.

Inför säsongen var det många inklusive oss själva som såg St Louis som ett givet slutspelslag men grundserien har inte alls blivit som förväntat. St Louis har varit en besvikelse och trots att laget på pappret hade både bredd och spets har Blues inte fått ut mycket. Detta ledde i sin tur till GM Doug Armstrong tillslut gav upp på säsongen och trejda iväg flera tongivande spelare före tradedeadline. 

St Louis har därefter fortsatt rasa i Central som väntat och över Blues tio senaste matcher visar resultatraden 3-5-2. St Louis ambition just nu är dock att få ett så högt draftval som möjligt och även om spelartruppen går för att vinna är motivation som gått som borta.

Två-poäng att hämta

Blickar vi mot torsdagsnattens möte St Louis – Minnesota är detta två lag på väldigt olika ställen just nu. St Louis är mitt inne i deras försök till en rebuild on the fly och laget på pappret är inte i närheten av så slagkraftig som när säsongen starta. Minnesota förbereder sig i sin tur för kommande slutspelet och allt handlar om att få det att klicka. 

Visserligen förlorade såväl St Louis som Minnesota senast och även fast bottenlaget Arizona överraskande nog slog Wilds var det först efter förlängning. Minnesota är därför fortsatt obesegrade under ordinarie tid i deras tretton senaste matcher vilket visar på styrka. 

Minnesota kommer givetvis direkt vilja studsa tillbaka och i Scotiabank Center är gästerna favoriter på förhand. Givet förutsättningarna är detta en match Minnesota ”bara” ska plocka två-poäng i och vi ska understryka att St Louis varit ett ligans formsvagaste på sistone.

Minnesota har ett starkare lag och på bortaplan har Wilds varit hyfsat starka med deras 17-11-5 facit under säsongen. Här synas därför att Minnesota hittar tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast och vinner bortamötet mot St Louis.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:30
St Louis - Minnesota
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.