Lördagen bjuder på matcher från den engelska FA-cupen, turneringen är nu inne i kvartsfinalerna och vi riktar blickarna till Liberty Stadium där giganten Manchester City kommer på besök. Bortalaget har rejäl vittring på kvartetten efter sin ligacups vinst och serieledning i Premier League. Ifall det nu håller sig är den sista pusselbiten att vinna FA-cupen. Undertecknad tror på ett hungrigt City som dominerar matchbilden totalt!

Match: Swansea-Man City(FA-cupen) | Speltips: Man City över 6.5 skott på mål| Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:20

Grymt svår uppgift

Inför lottningen av åttondelsfinalerna i FA-cupen var framförallt Manchester City mardröms-motståndaren . Det blev Championship klubben Swansea som åkte på den förödande nitlotten. Under morgondagen åker alltså giganten City till Liberty Stadium för att ta sig an ett dippande hemmalag. Swansea hittas i skrivande stund på en femtondeplats i den jämna tabellen. Graham Potters mannar har två raka ligaförluster i bagaget. Senast var en 3-0 förlust mot målglada West Bromwich, där Swanseas Bersant Celina oturligt nog snubblade när han skulle lägga straff i den 40:e matchminuten.

Alltså ser det på pappret ut som en omöjlig uppgift för Swansea under morgondagen. Laget har visserligen presterat hittills i cupspelet, dock utan att ha ställts mot Premier League-motstånd än så länge. Aston Villa besegrades med 3-0 i den första rundan, därefter Gillingham med 4-1 och till sist ligakonkurrenten Brentford. Men nu ställs alltså laget mot ett av världens bästa lag som är inne i en grym form just nu, vi tror på otroligt tryck från bortalaget!

Giganten Man City

Hemmalaget går otroligt bra den här säsongen. De besitter just nu en serieledning i ligaspelet, de är vidare till kvartsfinal i Champions League, Ligacupen har klubben redan vunnit och nu väntar alltså kvartsfinalen av den klassiska FA-cupen. Ifall Man City forsätter på vinnarspåret kan det här bli en otroligt framgångsrik säsong för Pep Guardiolas mannar. De vann över Schalke med galna 7-0 i tisdags hemma på Etihad Stadium. Det blev aldrig någon spänning i matchen där City var alldeles för överlägsna. Pep kommer förmodligen rotera några spelare, men med den bänken som de besitter, så spelar det mindre roll när Swansea är på andra sidan. Kvalitetsskillnaden är ändå otroligt stor mellan de två lagen.

Pep har en otroligt bred trupp, det kan roteras på ett flertal positioner utan att det nämnvärt tär på lagets kvalitet, en tränares dröm. Morgondagens match missar troligen Fernandinho, Kevin De Bruyne och målvakten Claudio Bravo, de alla tre dras med skadeproblem. Även vänsterbacken Mendy, Stones och Kompany missar mötet på grund av skador. En skadelista som besitter några tunga nyckelspelare, men City har visat gång på gång hur grymt stark deras trupp är. Manchester City dominerar nästintill alla sina matcher i form av bollinnehav, skott i matchen, hörnor m.m. Under morgondagen riktar vi blickarna mot antalet skott på mål för bortalaget. City har löst över 6.5 skott på mål i deras två senaste inbördes möten. City har även löst spelet i sina fyra senaste matcher. Vi tror på dominans från de blåklädda!

Speltips: Man City över 6.5 skott på mål.

Jag väljer att spela Man City över 6.5 skott på mål. Spelet hittas under fliken “Specialare”. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Man City går som tåget den här säsongen. Serieledare i ligaspelet, kvartsfinal i Champions League, tog hem hela ligacupen och nu väntar alltså kvarfinalen av FA-cupen.

  • Man City har löst spelet i fyra raka matcher.

  • City har löst spelet i deras två senaste inbördes möten.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.