Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Väsby har haft höga toppar men oerhört djupa dalar under säsongen och känslan säger att det straffar sig mot ett jämnare lag

  • Kristianstad har en av HockeyAllsvenskans bästa målvakter i Calle Clang som lär matchas flitigt här

  • Väsby har nyligen gjort ett väldigt konstigt tränarbyte när Mats Lusth fick ersätta Viktor Tuurala

  • Kristianstad har vunnit tre av fyra matcher mot Väsby den här säsongen

  • Väsbys enskilt viktigaste spelare i Raphael Lavoie är avstängd i två första matcherna mot Kristianstad

Unge målvakten kommer få stort förtroende

Väsby har avverkat 52 matcher i HockeyAllsvenskan och nu står det klart att nykomlingen får kvala för att spela kvar i HockeyAllsvenskan, något som kanske inte är någon större skräll. Truppen var på pappret inför seriestart en av de svagaste och nu får man rikta in sig på ett par gastkramande matcher. Men senaste tiden har varit turbulent för Väsby. Hemmaarenan, Renew Arena har inte kunnat användas sedan hot riktats mot vaktmästarna i hallen. Därför har man fått kuska runt i närområdet när hemmamatcherna spelats. Dessutom valde man att säga tack och hej till huvudtränare Viktor Tuurala och in kom istället meriterade Mats Lusth. Ett tränarskifte som kom väldigt plötsligt och som på förhand känns som ett felbeslut.

För Kristianstads del har man haft en tuff säsong med alldeles för få inspelade poäng. Förra säsongen hade man samma problem och håller man sig kvar i HockeyAllsvenskan till kommande säsong känns det som att man måste tänka lite annorlunda för att kunna prestera bättre. Under avslutningen av serien har man inte fått det att stämma och nu är frågan hur man väljer att tackla ett negativt kval. Lagets enskilt viktigaste spelare heter Calle Clang och den unge målvakten får ett stort ansvar att rädda kvar Kristanstads allsvenska existens, men pallar han att spela på topp i en sådan här serie?

Skyttekungen avstängd – igen

Det här kommer bli ett par ruggigt intressanta matcher. Väsby har haft en väldigt pendlande spel sett över hela säsongen medan Kristianstad mer haft en jämnare nivå, även fast man hade önskat ett par högre toppar. Frågan är bara vad som går hem i den här matchserien? Väsby förlitar sig väldigt mycket på ett par spelare och det är främst lagets offensive guldklimp, Raphael Lavoie. Den unge kanadensaren har däremot haft ett återkommande problem under säsongen, avstängningar och böter, i mängder. Senast mot Almtuna (i en helt betydelselös match) drog han på sig två onödiga anmälningar vilket nu gör att han tvingas stå över två första matcherna mot Kristianstad.

Nu står Väsby helt utan sin enskilt viktigaste spelare och det är helt ofattbart hur man kan sätta sitt eget lag i en sådan sits. Lavoie har varit inblandad i en tredjedel av Väsbys mål den här säsongen så det är ett enormt tapp. Kristianstad har haft en del problem med formen den senaste tiden men man har länge varit inställda på att få spela play out. Laget känns mer homogenare och borde vara betydligt bättre förberett inför den här situation än Väsby som haft en strulig avslutning på seriespelet. Kristianstad att plocka hem första matchen spelas.

Speltips.se ger tipset:

Kristianstad ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/3 kl 21.10

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.