Det är dags att runda av omgång tre i Allsvenskan. Detta med matchen mellan Hammarby och Brommapojkarna. Fortsätter Hammarby på segertåget och tar tredje raka? Vi tar ställning!

Match: Hammarby – BP (Allsvenskan) | Speltips: 1 | Odds: @1.57 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Stark start på säsongen

Under måndagskvällen tar Hammarby emot BP hemma på Tele 2 Arena. Och det är ett hemmalag som kommer till matchen i mycket fin form. Faktum är att laget har fyra raka vinster. På dessa fyra matcher har man gjort hela 11 mål och samtidigt bara släppt in 4. Dessutom har man bara 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Ett imponerande facit som tyder på att laget kommit in i säsongen på helt rätt sätt. Det som från början såg ut att vara ett otydligt strukturerat lag med en del interna stridigheter har visat sig vara den raka motsatsen så här långt i år.

Under transferfönstrets avslutande dagar värvades två storspelare in till klubben, Nikola Djurdjic och Erkan Zengin. Anfallaren Djurdjic gjorde sin debut i senaste matchen mot IFK Göteborg medan Erkan Zengins övergång omgärdats av en del strul. Nu är dock Zengin spelklar och redo att börja leverera i klubben där karriären en gång tog fart. Zengin lär bli en viktig injektion i detta Hammarby som redan tidigare kännetecknats av imponerande bredd i offensiven. En offensiv där framförallt Jiloan Hamad stuckit ut med 4 mål på de 2 första omgångarna i Allsvenskan.

Om vi stannar kvar i de 2 första omgångarna av Allsvenskan kan vi konstatera att laget fått en flygande start. Vinst i premiären med 3-1 mot Sirius efter en mycket stark prestation följdes upp med ännu en trepoängare borta mot IFK Göteborg (1-2) där man kom tillbaka och vände underläge till seger. Faktum är att Hammarby var ändå laget inför den tredje omgången som stod på full pott i poängprotokollet.

Formen går upp och ner

För Brommapojkarnas del har säsongen inte riktigt varit lika spikrak som för Hammarby. På de fem senaste matcherna har man nämligen 4 förluster och en sammanlagd målskillnad på 4-9. De stora spelartruppförändringarna tar tid att sätta sig och formen kommer nog att pendla ganska mycket upp och ner nu i början på säsongen. Vi ska dock komma ihåg att BP av de allra flesta är tippade att komma i tabellens bottenskikt och inledningen på säsongen talar inte alltför mycket för något annat.

Premiären mot IFK Norrköping var däremot helt okej. Däremot lyckades man inte ta någon poäng utan östgötarna vann matchen med 2-1. I andra omgången slog man däremot till med en riktig knall då man besegrade topptippade BK Häcken med 2-0 på hemmaplan. Man ska dock ha i åtanke att Häcken åkte på två röda kort i den matchen, vilket i praktiken omöjliggjorde för den annars så fina offensiva tillställning som göteborgarna brukar bjuda på.

När laget nu beger sig till Tele 2 Arena för möte med hittills 100 procentiga Hammarby lär man behöva komma upp i en väldigt hög nivå för att knipa några poäng. Mycket ska till för att lilla BP ska lyckas välta omkull Hammarby som har sina många tusen supportrar i ryggen.

Speltips: Hammarby vinner matchen

Hammarby är i fin form för tillfället och har kommit helt rätt in i säsongen. Mitt speltips blir därför att Hammarby vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby har vunnit 4 raka matcher.

  • Hammarby har en målskillnad på 11-4 på de 4 senaste matcherna.

  • Hammarby är enda laget i Allsvenskan som tagit full pott.

  • Erkan Zengin är tillbaka i Hammarby och redo att leverera.

  • BP har 4 förluster på de 5 senaste matcherna.

  • BP har en målskillnad på 4-9 på de 5 senaste matcherna.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.57 för det raka spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.57 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.