Ny vecka med Champions League-kvartsfinaler och i Turin ska det avgöras vilket lag av giganten Juventus och den kaxige utmanaren Ajax som når semifinal. Ajax har charmat oss, men här tror jag tyvärr resan tar slut för denna gång.

Match: Juventus – Ajax (Champions League) | Speltips: 1 | Odds: @1.70 | Units: 4/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

En gigant på hemmaplan

Ajax har charmat många denna säsong och mot Real Madrid var det just genom en mycket imponerande bortamatch som man till sist tog sig vidare. Nu ställs man dock mot ett Juventus med betydligt större harmoni och spetskvaliteter i truppen, framförallt offensivt där Cristiano Ronaldo finns tillgänglig för spel och med en sanslös förmåga att avgöra viktiga matcher i Champions League-sammanhang. För ungefär ett år sedan stod han för ett fantastiskt mål på cykelspark iklädd Real Madrid dressen på just Allianz Stadium.

Juventus hemmafacit är också brutalt. Senast man förlorade på hemmaplan var mot Manchester United i gruppspelet av Champions League, i vad som får klassas som en betydelselös match för Turinlaget. I åttondelen mot Atletico Madrid var det ord och inga visor inför hemmafansen, man fullständigt spelade ut ett Atletico som gjort sig kände för en skicklig defensiv förmåga. Under säsongen har man slagit samtliga topplagen i Serie A inför egna fansen och när oddset stiger till 1.70 här så måste jag syna linan.

Ett nygammalt lag på fotbollskartan

Under 90-talet och början på 2000-talet var Ajax ett lag att räkna med i Europaspelet, de senaste tio åren har dock den holländska fotbollen haft problem att gå långt i klubblagsturneringar. Därför är det en viktig säsong som detta Ajax står för, man har nämligen återigen satt en nål på fotbollskartan i Amsterdam och stått för mycket fin fotboll under hela säsongen. I lagbygget ser vi också flera talanger som rosar marknaden med Frenkie De Jong och Matthijs De Ligt i spetsen. Båda kommer vara världsnamn inom några år.

På bortaplan har man också gjort en bra säsong och visst oroar vinsten mot Real Madrid lite. Dock tror jag Real Madrids säsong definieras av den insatsen, spanjorerna är inte i harmoni och Ajax tog chansen när den fanns där. Ser man till Champions League så spelade man bra på bortaplan och löste poäng mot både Benfica och Bayern München. Vad som blir problematiskt i den här matchen är dock utgångsläget för holländarna. Bara 1-1 i första mötet och tar Juventus ledningen här vet vi vilken bra defensiv som också den gamla damen besitter under Allegris ledning.

Speltips: Juventus vinner matchen

Juventus är det starkare laget och utgångsläget är bra. Mitt speltips i den här matchen blir därför rak seger för Juventus och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Juventus har inte förlorat på hemmaplan sedan den betydelselösa matchen mot Manchester United i gruppspelet av Champions League.

  • Juventus har ett bra utgångsläge. Vinst med uddamålet räcker.

  • Juventus krossade Atletico Madrid på hemmaplan i åttondelen.

  • Juventus har Cristiano Ronaldo i laget, portugisen kan avgöra matcher på egen hand.

Unibet ger oss fina 1.70 för spelet och min investering blir 4/5 units!

Rygga till 1.70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.