Ett West Ham United som närmast kan säkra kontraktet tar emot ett Stoke City helt under isen, med fyra poäng upp till säker match. I denna så kallade “sexpoängsmatch” i botten av tabellen, är valet av sida tämligen enkelt! West Ham tar en blytung trepoängare?

Match: West Ham United – Stoke City | Speltips: 1 | Odds: @2.05 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 21:00

En stark motreaktion

West Ham United var en klubb i kollaps för så kort tid som en dryg månad sedan. Efter en tung säsong kring nedflyttningsstrecket, en plats där en anrik klubb som “The Hammers” inte ska befinna sig, förlorades tre raka matcher med stora siffror. Efter en förnedrande 0-3 förlust på hemmagräs mot Burnley, stormade fansen London Stadium, och krävde ändring.

Motreaktionen kom. Efter ett landslagsuppehåll kom The Hammers tillbaka och demolerade Southampton med 3-0, och senast plockade de en blytung bortapoäng i London-derbyt mot forna ligamästarna Chelsea. Detta har inneburit att avståndet till nedflyttningsstrecket har drygats ut till sex poäng, och med fem omgångar kvar att spela efter denna, kan en seger och följaktligen nio poäng ner till strecket med hög sannolikhet säkra kontraket.

No Arnautovic, No Party

Efter en den där 1-0 segern mot Arsenal i andra omgången var troligen förhoppningarna för säsongen hos Stoke-anhängarna tämligen höga. Sedan dess har det dock urartat totalt. Förlusterna radades upp på löpande band, Mark Hughes fick lämna, och in kom Paul Lambert. Han har knappast lyckats så mycket bättre. Visserligen bärgades en 2-0 seger mot Huddersfield den 20 januari, en seger vi möjligen måste tillskriva “nya tränare-effekten”. För detta är lagets senaste seger. Trots väldigt överkomligt motstånd såsom Watford, Bournemouth och Southampton har inga segrar tillkommit. Det märker nio vinstlösa matcher, fem av dessa förlorade.

Speciellt bortaspelet har varit under all kritik. Blott en bortaseger har tagits, och över 16 matcher har åtta ynka poäng skrapats ihop. Stoke tappade sin bästa spelare i Marko Arnautovic till just West Ham inför säsongen, och han har lyft londonlaget något oerhört, såpass mycket att han förmodligen vinner priset som West Hams bästa spelare i år. Han är dessutom i bra form. På de sju senaste matcherna, har han gjort 3 mål, 1 assist och kunnat plocka hem 3 stycken “Man of the Match”. Utan honom i laget har dock Stokes offensiv tyckts stagnera rejält, och faktum är att de gjort tredje minst mål i ligan denna säsong på 30 baljor. Samtidigt har de varit katastrofala defensivt, och släppt in hela 63(!) mål bakåt, vilket är sämst i hela Premier League.

Speltips: West Ham vinner matchen

West Ham har alla problem till trots endast förlorat en match av sina senaste sex på hemmaplan. De har bevisligen lyft sig rejält efter landslagsuppehållet, och vet att de i praktiken säkrar kontraktet vid en seger i denna match. Mot ett Stoke i rent haveri, med en enda seger på bortagräs på hela säsongen, och noll segrar överlag sedan 20 januari, måste deras segerchanser värderas mycket högt. Marko Arnautovic har gett West Ham mycket, medan han tagit mer från Stoke. West Ham vann dessutom det omvända mötet med hela 0-3, där även Arnautovic noterades för ett mål. Summa summarum är valet av sida enkelt, och därför investeras kapitalet i hemmasegern. Detta ger Bethard hela 2.05 gånger insatsen för. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Ham har reagerat starkt efter landslagsuppehållet, med en 3-0 seger mot Southampton och ett tungt 1-1 kryss mot Chelsea.

  • Stoke har inte vunnit sedan 20 januari, och förlorat fem av sina senaste nio matcher.

  • West Ham har blivit stärkta denna säsong av Marko Arnautovic, som noterats för 3 mål, 1 assist, och 3 man of the match på sina senaste sju matcher.

  • Stoke har enbart vunnit en enda bortamatch denna säsong, och släppt in mest mål i ligan med 63 stycken i fel riktning.

  • Det omvända mötet vanns med hela 0-3 av West Ham, där även Marko Arnautovic noterades för mål.

Högst odds hittar jag hos Bethard som är marknadsledande med 2,05 gånger pengarna på den raka ettan. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.05 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.