Vi beger oss till Belgien och siktet på Jupiler Pro League, där ligan ikväll kan avgöras. Anderlecht är motståndet som Genk hoppas kunna slå för att ta hem ligasegern. Vinner Genk ikväll samtidigt som Club Brugge tappar poäng så är guldet hos Genk. Favoriterna till guldet har ett bra utgångsläge och ikväll kan man ta sin sjätte raka seger mot Anderlecht. Ligaettan klickas, men insatsen tillbaka vid oavgjort!

Match: Anderlecht – Genk (Jupiler Pro League) | Speltips: Genk (insatsen tillbaka vid oavgjort) | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:30

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tappat mark

Anderlecht har länge varit ett av Belgiens mest framgångsrika lag. Man har vunnit flera titlar i den inhemska ligan och tagit fram massvis med storstjärnor genom åren. Anderlecht har inte nått sin fulla potential de två senaste säsongerna efter guldet säsongen 16/17. I år slutar man troligtvis på en femte plats efter att ha tappat mark under slutspelet och hoppat ner en position. Anderlecht har dock möjlighet att ställa till det för topplagen och de två lagen som har chansen på guldet. Man möter Genk på hemmaplan ikväll och trots att man inte har någon lysande statistik mot Genk senaste matcherna så finns chansen att ställa till det för laget.

Anderlecht har fem raka förluster mot Genk och när lagen möttes på Genks hemmaplan senast slutade det hela 3-0. Innan det hade man mötts på Anderlecht hemmaplan och även där åkte man på en förlust utan att lyckas göra mål framåt. Anderlecht säsong ses som lite misslyckad, man har ett bra lag och borde kunna vara med och hota mer än såhär. Den förre Premier League-stjärnan Yannick Bolasie finns i truppen och ses som Anderlecht mest intressanta spelare. Han har dock inte gjort mycket imponerande under tiden i Anderlecht utan det har varit andra spelare som klivit fram betydligt mer. Anderlecht hade hoppats på fler spelare som hittade en bättre form under säsongen men detta saknas tyvärr.

Chans på guld

Kniven mot strupen-läge för Genk som förlorade mot utmanande Club Brugge senast. Ligan kunde mer eller mindre ha avgjorts när de båda topplagen möttes i helgen. Genk tog en tidig ledning men Club Brugge gjorde tre raka mål i andra halvlek innan tiden hade slagit 70 minuter. Brugge var på väg mot en mycket lyckad match och trots lite nerver i slutet när Genk reducerade så höll Brugge ut resten av tiden. Vinst och ligaledningen för Genk minskades till endast tre poäng. Nu återstår två omgångar, Genk möter Anderlecht borta i en match som kan bli avgörande. Club Brugge möter Standard Liege samtidigt och ett poängtapp där samtidigt som Genk slår Anderlecht betyder att ligaguldet är hemma.

Genk har en mycket lovande period bakom sig inom inbördes mot Anderlecht. Man har hela fem raka segrar mot Anderlecht och läget inför kvällens match är klar, betydligt övertag Genk. Anderlecht är ett lag som skulle kunna ställa till det för Genk, men det skall mycket till i ett läge som detta. Genk har redan lyckats förlora en match när det gäller såhär mycket och jag tror man har tagit lärdom av den senaste matchen. Innan förlusten senast mot Club Brugge hade Genk hela 9 matcher av de 10 senaste utan förlust. Genk har ett stålande läge och vid vinst ikväll ser guldet ut att hamna i Genk. Avgör man inte ikväll så har man en bra chans till att göra det på hemmaplan mot Standard Liege den 19 maj.

Speltips: Genk (insatsen tillbaka vid oavgjort)

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Genk har vunnit 5 raka matcher mot Anderlecht.

  • Genk har vunnit 5 av sina 6 senaste matcher.

  • Senast lagen möttes slutade det 3-0 Genk.

  • Anderlecht har ingenting att spela för medans Genk kan ta sig ett steg närmare guldet.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.