Joakim Östman|15 maj, 2022, 17:44

Jag väljer att spela på båda lagen över 1,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Jag förväntar mig en match där båda lagen går för det och således borde vi få en öppen matchbild.

  • Båda nationerna har inlett turneringen starkt med två segrar.

  • Båda lagen är offensivt skickliga och här synas mål.

  • Finland har gjort minst två mål i deras två spelade matcher under turneringen.

  • USA har gjort minst två mål i deras två spelade matcher under turneringen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överraskande poängtapp

Hemmanationen Finland har fått en smakstart på VM-turneringen med två segrar på deras hittills två spelade matcher. Finland inledde med att enkelt besegra Norge i öppningsmatchen där slutsiffrorna skrevs till hela 5-0. Från öppningsmatchen tar vi egentligen bara med oss att Finland svarade upp på det höga förväntningarna och segern var på alla sätt komfortabel. Desto större bekymmer stötte Finland på senast när det i VM-turneringens andra match gick upp mot Lettland. Finland var givetvis stor-favorit på förhand men likväl matchade Lettland hemmanationen på ett mycket imponerande sätt. Matchen var väldigt tillknäppt och Lettland fick också en smakstart med en tidig 0-1 ledning. I slutändan vände dock Finland på mötet och de efter mål i powerplay med endast två minuter kvar av matchen. Med det sagt blev segerskytten Mikel Granlund stor matchhjälte för sitt Finland och slutsiffrorna skrevs till 2-1. 

Likt hemmanationen fick även USA en smakstart på VM-turneringen där segrar mot Lettland respektive Österrike är resultat facitet efter det två inledande matcherna. USA inledde VM-turneringen med att gå upp mot Lettland och vi får konstatera att USA städade av Lettland på ett komfortabelt sätt. Segern skrev till 4-1 och USA visade direkt i premiären att de blir en nation att räkna med. USA hade dock desto större bekymmer mot Österrike i turneringens andra match, där Österrike överraskade ordentligt och ett tag var de till och med uppe i en tvåmålsledning. USA visade dock karaktär och vände på mötet som de tillslut vann efter förlängningsspel. Detta är givetvis motstånd ett lag av USA kaliber ska ta sex poäng mot och därför kan inte USA-lägret vara helt nöjda efter två spelade matcher. USA har även bekräftat att förstärkningar kommer från NHL med Minnesota spelarna Ryan Hartman, Matt Boldy och Jon Merrill. Det är givetvis spelare som spetsar truppen och framförallt är det två förstnämnda kvalitetsspelare på denna nivån.

Viktigt möte

Vi kan konstatera att mötet mellan Finland och USA onekligen blir en viktigt match i Grupp B. Tillsammans med Tre Kronor och Tjeckien är dessa nationerna favoriter till topplaceringen i gruppen, med det sagt kommer vinnaren i detta mötet skaffa sig en viktig buffert inför fortsättningen av gruppspelet. Ser vi till styrkeförhållandena mellan Finland och USA så är båda dessa nationerna tillräckligt bra för att gå långt i turneringen. Ser vi till spelbolagen håller de Finland som favoriter inför måndagens möte, vilket jag dock inte riktigt håller med om. Jag anser att USA trupp är ett nummer starkare än Finlands och någonstans känns de finska-laget något överskattat. Likväl ska hemmafördelen inte underskattas och är det något Finland alltid är enormt skickliga på är det att få ihop kollektivet. Med det sagt håller jag ändå USA som knappa favoriter i matchen, men med hemmaplansfördelen för Finland väljer jag att hålla mig borta från spel på en matchvinnare.

Här riktar jag istället in mig på et målspel och då att båda lagen gör minst två mål i matchen. Till skillnad från båda nationernas inledande matcher kommer vi här få se två lag som bjuder upp till dans. Således förväntar jag mig en öppen matchbild där båda lagen kommer komma till målchanser. Vi kan även konstatera att båda dessa nationerna är offensivt skickliga och målfarliga spelare finns de gott om. Båda nationerna har även gjort minst två mål i deras hittills två spelade matcher och här förväntar jag mig som sagt en målglad match. Detta blir även en match där båda nationerna får en möjlighet att mätta sig i förhållande till en av det väntade favoriterna i turneringen. Med det sagt förväntar jag mig två väldigt spelsugna lag och givet detta klickas att båda lagen hittar nätet minst två gånger vardera.

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:20
Finland - USA
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.