SPELTIPS 16/5 inför Hammarby – Malmö FF: Två lag med skilda förutsättningar

Det är två lag med vitt skilda förutsättningar som drabbar samman under onsdagen. Serieledaren Hammarby tar emot Malmö FF hemma på Tele 2 Arena, vi bjuder på ett hett speltips direkt från målmarknaden.

Match: Hammarby – Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.63 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Defensiven blir lidande av offensiven

Hammarby har inlett den allsvenska säsongen på ett fantastiskt sätt och leder Allsvenskan efter åtta spelade omgångar. Under onsdagen tar man emot Malmö FF, ett Malmö som inlett Allsvenskan på sämsta vis. Man ligger på en svag 10:e plats i tabellen och har förlorat fyra matcher så här långt. Igår stod det klart att man valde att sparka huvudtränaren Magnus Pehrsson, ersätter tillfälligt gör sportchefen Daniel Andersson.

Inför onsdagens match väljer jag att syna ett BLGM-spelet, då jag tror hårt på att båda lagen lyckas mäkta med varsitt mål. Hammarby har visat upp en fantastisk offensiv under inledningen av Allsvenskan, men på grund av den grymma offensiven har defensiven fått lida och man har släppt in mål i sju av sina åtta matcher i år. Inget jätteimponerande facit för en klubb som leder Allsvenskan.

I takt med att man har så pass mycket bollinnehav och vill spela bollen, är det lätt att åka på kontringar. Jag tror att Malmö kommer försöka göra allt för att vinna och vända trenden och då tror jag att Daniel Andersson, den nya tränaren, kommer att utnyttja ytorna backom Hammarbys backar, som visat sig vara en vinnande väg mot Hammarby.

Går inte att bortse från Malmös offensiv

Dessutom kan vi ju inte bortse från att tabellen i nuläget ljuger. Med Malmös lag och kaliber ska man inte ligga på en svag tioendeplats i tabellen och jag tror bara det är en tidsfråga innan det vänder för MFF. Det går inte att bortse från att man har ett fantastiskt lag på pappret med offensiva skickliga spelare som Traustason, Strandberg, Rosenberg, ja listan tar inte slut där, men det var bara några.

Lägg därtill att Malmö trots de svaga insatserna lyckats göra mål i fem av åtta allsvenska matcher. Man har dessvärre bara löst BLGM-spelet i fyra av sina åtta matcher, men mot ett Bajen med en fantastisk offensiv på hemmaplan har jag mycket svårt att se att man inte ska släppa in mål.

Ser vi till H2H har lagen mötts fyra gånger de senaste två säsongerna, där BLGM-spelet lösts i två av fyra möten. Ingen jättesiffra i våra ögon, men det ska heller inte glömmas bort att Bajen är ett helt nytt lag under Janssons/Billborns ledning.

.

Speltips: Båda lagen gör mål

Mitt speltips blir således att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby har löst spelet i sju av åtta allsvenska matcher den här säsongen.

  • Malmö har lyckats mäkta med mål i fyra av sina åtta matcher, trots den dåliga starten.

  • Hammarbys fantastiska offensiv gör att defensiven emellanåt får lida

  • Malmö har en fantastisk offensiv på pappret och man kommer förr eller senare att vända trenden.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.63 för BLGM-spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.63 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-15T14:13:51+00:0015 maj, 2018|Allsvenskan, Fotboll|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok