Vi bjuds på ett riktigt hett möte under torsdagen, IFK Göteborg gästas av Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg. Toppmöte, tidig seriefinal och rivalmöte, kalla det vad ni vill. Vi gör oss redo för ett möte mellan två oerhört formstarka lag. Ettan mot tvåan i tabellen och jag tror båda lagen lyckas få hål på varandra!

Match: IFK Göteborg – Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.70 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fantastisk form

Från att vara bottentippade inför säsongen och förlust mot AFC Eskilstuna i premiären till att gå som tåget och en tredje plats i Allsvenskan efter 8 omgångar. IFK Göteborg har verkligen tagit den allsvenska säsongen med storm, man överraskar match på match och segrarna bara fortsätter noteras. Blåvitt har nu fem vinster, en oavgjord och två förluster på de åtta första omgångarna i Allsvenskan. Man har tagit tre poäng mot Norrköping och AIK så att IFK Göteborg bara skall vara inne i en tursam period just nu stämmer inte. Blåvitt är bra även i år, trots den lite svaga truppen. Man kommer senast ifrån en 2-1 vinst borta mot IFK Norrköping. Man lyckas återigen visa styrkan man sitter inne på när man gör 2-1 målet med mindre än 10 minuter kvar att spela. Man orkar hela matchen ut och hoppet finns från minut ett till nittio.

IFK Göteborg är på riktigt i år och man har redan visat att man kan slå topplag som AIK och Norrköping. Nu väntas möte mot laget som gått lika starkt, nämligen Malmö FF. Blåvitt och Malmö har haft några tuffa möten genom åren och det är ingen hemlighet att detta är ett riktigt hatmöte. Lagen tycker inte om varandra och det finns stora möjligheter till en minst lika tuff match som tidigare möten. Senast lagen möttes vann Malmö övertygande på Gamla Ullevi med hela 0-3. Denna gången är känslan att IFK Göteborg har bra skrällchans mot ett på pappret bättre Malmö. Om man lyckas skrälla till sig ytterligare en imponerande vinst är oklart, men att Blåvitt skall kunna få hål på Johan Dahlin ikväll känns nästintill givet. IFK Göteborg noteras även för en nästintill skadefri trupp då tidigare skadade spelare är tillbaka. Intressant möte, vilka leder Allsvenskan efter ikväll? Båda lagen gör mål.

Tabelletta

Malmö FF är Allsvenskans ansikte utåt i Europa de senaste åren och det ser ut att gå bra även den här säsongen. Man leder Allsvenskan efter åtta omgångar och formen ser mycket lovande ut inför fortsättningen. Man har bara förlorat en match den här säsongen och den förlusten kom i omgång två när GIF Sundsvall överraskande nog lyckades slå Malmö. MFF har efter den förlusten spelat sex matcher, där 5 är vinster och 1 är oavgjord. Malmö besitter som vanligt en väldigt bred och stark trupp där man har mycket alternativ att välja mellan. Att man gjorde sig av med en spelare som Carlos Strandberg inför säsongen, som nu är i Örebro, säger en hel del. Malmö FF är mina favoriter att vinna Allsvenskan den här säsongen och mycket talar för Malmö i och med sin fina bredd, spets och vinnarmentalitet.

IFK Göteborg borta väntar nu, ett riktigt formtoppat möte mellan två lag som innan säsongen hade två helt olika förväntningar på sig. Motståndarna Blåvitt såg ut att bli ett bottenlag på riktigt, men har överraskat och gör Malmö sällskap i toppen av Allsvenskan efter en stark inledning. Detta blir ett möte att se. Malmös matcher mot IFK Göteborg är alltid heta och sevärda. Krig från sekund ett och vi bjuds på ett riktigt hatmöte. Lägg därtill att det är IFK Göteborgs första match på Gamla Ullevi för säsongen. Malmö FF tvingas lämna Anders Christiansen utanför truppen på grund av avstängning och sedan tidigare är Franz Brorsson, Lasse Nielsen och Fouad Bachirou inte tillgängliga för spel. Skall Malmö lyckas bryta den fina trenden eller blir det återigen ett överraskande resultat? Båda lagen gör mål känns som ett mycket fint spel och ett spel som sitter i Malmös fyra senaste matcher.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 6 av IFK Göteborgs 8 matcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i Malmös fyra senaste matcher.

  • Spelet sitter i 6 av de 10 senaste inbördes mötena.

  • Formtopparna talar, både Blåvitt och Malmö är i mycket god form och har ett bra målsnitt.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.70. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.