Axel Olsson|15 maj, 2024, 12:00

Jag väljer att spela på Malmö -1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö FF visade sin klass borta mot Göteborg. Tillbaka i vinnarspåret.

  • Mot blåvitt stod Malmö för ett trippelbyte med Kiese Thelin, Christiansen och Ali. Truppkvaliteten är extremt bra.

  • GAIS har gjort det väldigt bra men är inte i närheten av MFF:s nivå.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tillbaka i vinnarspåret

Malmö FF studsade tillbaka med en tydlig seger borta mot IFK Göteborg. De fick inte till spelet i den första halvleken, men gick ändå in i paus med en 0-2 ledningen. De visade vilken extrem skicklighet de har i sista tredjedelen. Pena hittade Botheim med ett fint inlägg och Rieks stod för individuell briljans vid andra målet. När man har den kvaliteten, behövs inte särskilt många chanser för att såra motståndarna. Det blev till slut en 0-3 seger och det var ett styrkebesked efter förlusten mot Elfsborg. När ett trippelbyte med Kiese Thelin, Christiansen och Ali sker, inser man verkligen vilken enorm kvalitet det finns i denna trupp. Bottennappet mot Elfsborg visade sig vara en tillfällighet och MFF är nu tillbaka i vinnarspåret igen. Nu väntar en ny match hemma på Eleda Stadion och MFF förväntas dominera mot nykomlingen GAIS.

Räcker inte till mot giganten

Gais har imponerat rejält efter åtta spelade omgångar. Nykomlingen har varit totalt orädda i högstaligan och bjudit på flera starka insatser. De har fått utdelning direkt och satt sig i ett ypperligt läge med hela 15 poäng efter åtta omgångar. Nykomlingen stod för en stark insats senast mot Västerås SK. De var det bättre laget till slut, även fast VSK skapade heta målchanser i den andra halvleken. De höll nollan intakt och det är viktigt att hitta den defensiva stabiliteten också, även fast GAIS är ett lag som vill vinna fotbollsmatcher genom ett fartfyllt anfallsspel. De stod iallafall för ett drömmål mot VSK och visade prov på deras offensiva frejdighet. Trots en otrolig form för att vara en nykomling, blir torsdagens utmaning alldeles för tuff. GAIS möter nu ett lag som kan såra minsta lilla misstag, vågar gästerna då fortsätta med en hög press som de gjort i tidigare matcher? Malmö är helt enkelt för bra och vi tror inte att GAIS räcker till här.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Malmö FF - GAIS
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.