Vi riktar blickarna mot den Allsvenska fotbollen under torsdagskvällen där två lag i mindre kris ställs mot varandra på Behrn Arena. Den här matchen är en måstematch för båda lagen och jag tycker därför det finns fint värde i överlinan.

Match: Örebro – Norrköping (Allsvenskan) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.79 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.79 hos Paf

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målrikt på hemmaplan

Örebro har inlett säsongen mycket dåligt bortsett från den förra matchen i ligan där man faktiskt åkte till Sundsvall och hämtade samtliga tre poäng. Före det har man endast slagit AIK på hemmaplan och ser man till övriga matcher kan vi skriva in förlust mot bottenplacerade Falkenberg samt två matcher mot de andra Stockholmslagen Djurgården och Hammarby där man blev fullständigt utspelade på hemmaplan inför de egna fansen. I övrigt förlust borta mot Elfsborg oavgjort hemma mot Kalmar och oavgjort borta mot Eskilstuna, resultat som inte imponerar alls utan Örebro måste spela bättre om man inte ska vara med i bottenstriden under hela säsongen. Insatserna mot Djurgården, Elfsborg och Hammarby lämnar mycket att önska defensivt och det är framförallt i försvarsled som problemen finns.

På hemmaplan har man den här säsongen hunnit med fyra matcher. Spelet löser man i tre av dessa fyra och i två av dessa har alltså bortalagen löst det på egen hand. Försvarsspelet är som nämnt inte bra alls och Örebro är tillsammans med Sirius och Falkenberg de laget som släppt in flest mål av alla lag i hela ligan. Dock är man också duktiga på att göra mål. Tio gjorda mål framåt är bättre än fem lag och lika bra som tre ytterligare lag, där Norrköping är ett av dessa. Offensivt finns också god kraft i framförallt Carlos Strandberg och Filip Rogic som är gedigna målskyttar på Allsvensk nivå.

Har svårt att vinna matcher

Norrköping tippades av många som ett av de lagen som skulle utmana Malmö och AIK om SM-guldet den här säsongen. Men säsongsstarten lämnar mycket att önska och hittills har man endast lyckats vinna en enda match och detta med stora problem på hemmaplan mot Falkenberg. Istället plockar man de flesta av sina poäng genom att spela oavgjort. Fem oavgjorda matcher i inledningen av säsongen visar på att man är bra på att inte förlora, men har stora problem att vinna matcher. Detta problemet måste såklart lösas om det ska bli någon topplacering den här säsongen. I nuläget är det redan sex poäng upp till Hammarby som ligger på en fjärdeplats.

Precis som för Örebro är det defensiven som är det stora problemet och man har släppt in fler mål än samtliga topplagen på topp 9 förutom målglada Elfsborg. Ser man till bortaspelet har man löst det här spelet i hälften av dessa och nu möter man alltså ett lag med samma typ av poängbehov. Även i Norrköping finns god offensiv kraft i form av exempelvis Jordan Larsson och Christoffer Nyman som måste kliva fram och producera för att vinna viktiga poäng till laget. Detta är en match där det är rätt att göra det. Örebro har stora försvarsproblem och kanske är det den lilla extra sekunden som behövs för Norrköpings offensiva spelare för att skaffa sig självförtroende.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Jag tror på en målrik match när Norrköping gästar Örebro och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Örebro löser spelet i tre av fyra hemmamatcher den här säsongen.

  • Norrköping löser spelet i hälften av sina bortamatcher den här säsongen.

  • Örebro har släppt in flest mål i hela Allsvenskan.

  • Båda lagen har haft problem defensivt i inledningen av säsongen.

Vi hittar oddset 1.79 hos Paf och jag investerar 2/5 units.

Rygga till 1.79 hos Paf

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.