Hockey-VM rullar vidare och under torsdagen är det dags för Sveriges fjärde match i mästerskapet. För motståndet står Österrike. Det här bör bli en komfortabel seger. Vi väljer att köra ett poängspel på poängkungen William Nylander.

Match: Sverige – Österrike (Ishockey-VM) | Speltips: William Nylander minst två poäng | Odds: @1.68 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:15

Rygga till 1.68 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ska bli vinst utan några problem

Det är dags för Tre Kronors fjärde match i årets VM. Efter premiärförlusten mot Tjeckien (5–2) så har man verkligen steppat upp. Man har slagit Italien med 8–0 och Norge med 9–1 och det har verkligen sprudlat om offensiven, där flera nyckelspelare fått komma igång med poängproduktionen. Nu ska vi givetvis ha i åtanke att varken Italien eller Norge är några toppnationer i mästerskapet, men det är likväl inte Österrike heller. Tre Kronor bör vinna den här matchen utan några som helst problem, förmodligen med ett komfortabelt antal mål dessutom. In i laget kommer nu också Dallas-backen John Klingberg som skänker ännu mer tyngd i det offensiva spelet.

Österrike var det ja. De har inte på något sätt skämt ut sig resultatmässigt så här långt men det har trots allt blivit tre klara förluster. 5–2 mot Lettland i premiären, 5–0 mot storfavoriterna Ryssland och senast 4–0 mot Schweiz i en match där man länge stod upp bra. Österrike kommer säkerligen inte att ge sig i första taget mot Tre Kronor, men jag skulle tro att det kan rulla på rätt så bra i målprotokollet om vi får se ett tidigt svenskt ledningsmål.

Poängligaledare med lekstuga mot Norge

Till den här matchen har vi alltså valt ut ett poängspel på William Nylander. Nylander hade en strulig säsong i NHL som började med kontraktsbråk, för att sedan aldrig riktigt ta fart. Men väl på plats i VM har han briljerat. I första matchen mot Tjeckien, som Tre Kronor genomförde väldigt dåligt, stannade det vid en assist men mot Italien bjöd han på första målet och ytterligare en assist. Den bästa insatsen hittills kom däremot i senaste matchen mot Norge. Där hade William Nylander total lekstuga med det norska försvaret. Tillsammans med Alexander Wennberg och Patric Hörnqvist bildade han en nykomponerad kedja som alla VM-lag lär frukta, inte minst Österrike.

I matchen mot Norge gjorde Nylander ett mål och spelade fram till hela fyra stycken. Han visade vilken otroligt hög nivå han kan spela på när han är som bäst och vi har ingen anledningen att tvivla på att han kommer ut med en annan inställning mot Österrike. MVP:n från VM 2017 ligger nämligen även i topp i poängligan efter att alla lag spelat tre matcher vardera. Åtta poäng på tre matcher talar sitt tydliga språk.

Speltips: William Nylander minst två poäng

Jag väljer att spela på att William Nylander gör minst två poäng i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige är betydligt bättre än Österrike och bör kunna göra en hel del mål i matchen.

  • William Nylander har löst spelet i de två senaste matcherna.

  • William Nylander toppar poängligan i VM efter tre omgångar.

  • William Nylander hade lekstuga senast mot Norge med ett mål och fyra assist.

  • William Nylander spelar i Sveriges förstakedja och får därmed väldigt mycket speltid, inte minst i powerplay.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.68 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.