Vi närmar oss slutdelen av gruppspelet i årets VM och tabellerna börjar tajtas till. Under torsdagen ställs Tjeckien mot Lettland i grupp B där båda lagen står på samma poäng efter tre spelade matcher. Tjeckien imponerade stort i inledningen av turneringen men fick sedan möta tufft motstånd i Ryssland, nu tar man emot ett svårspelat Lettland, men här är man starkare.

Match: Tjeckien – Lettland (Hockey-VM) | Speltips: Tjeckien FT & U6.5 | Odds: @1.72 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:15

Rygga till 1.72 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lettland – ett intressant lag

Tjecken – Lettland är det som gäller ihop med Finland – Danmark under torsdagskvällen men vi riktar blickarna mot det första mötet. Tjeckerna öppnade gruppen starkt med två raka vinster mot gedigna vinster mot Sverige och Norge. Ryssland blev däremot för starka då man blev nollade i målkolumnen och förlorade med 3-0 till slut. Motståndet Lettland har öppnat VM starkt och vunnit mot Italien och Österrike, inga stora nationer men viktigt att vinna trots allt. Mot Schweiz höll man jämna steg med ungefär tre minuter kvar vilket är ett kvitto på ett lag som kan störa bättre nationer. Det intressanta med Lettland är att man till stor del har sitt landslag spelandes i en och samma klubb, Dinamo Riga. KHL-klubben har flera av Lettlands bästa spelare vilket gör att den kanadensiske förbundskaptenen, Bob Hartley inte behöver starta med ett tomt papper inför varje VM-turnering. Istället är det bara att ta vidare kedjor och formationer till landslaget.

Det har just varit signumet för Lettland de senaste åren, en nation som utmanar de flesta lag men som inte alltid räcker till i en hel match. Oftast gör man det med ett starkt försvar och en bra målvakt. Just målvaktssidan gör att Lettland sticker ut. I målet har Kristers Gudlevskis och Elvis Merzlikins delat på sysslorna än så länge men här har man två målvakter som står sig bra i Europa.

Tjeckerna ska vara starkare

Det här är en match som Tjeckien ska vinna, man har ett betydligt skickligare lag. Dock tror jag inte att man kommer att vinna kassaskåpssäkert. Letterna vill sätta press på topplagen och skaffa sig ett bra utgångsläge inför slutdelen. Vi har redan sett att man kan utmana ett lag som Schweiz så jag tror garanterat att Tjeckien kommer att få slita för poängen här. Alla poäng kommer att bli viktiga i gruppspelet så därför kan det skilja ytterst lite mellan att möta ett svagare motstånd eller ett lag som Ryssland eller USA.

Tjeckerna ska inneha favoritskapet i den här matchen och trots att man möter ett bra motstånd så bör man vinna en sån här match. Matchbilden tror jag blir rätt jämn där Lettland vill att Tjeckien inte ska få spela på insidan i offensiv zon. Lettlands anfallsfilosofi blir kontringar där man är starka. Lettland är dessutom ett lag som oftast spelar målsnålt vilket vittnar om en bra defensiv. Tittar vi tillbaka på möten mellan lagen i VM-sammanhang så har Tjeckien vunnit åtta av dom nio senaste matcherna mot Lettland. Undantaget är en match där man spelade oavgjort och då en VM-match fortfarande kunde sluta oavgjort. Samtliga nio matcher har gått under 6.5 mål dessutom. Därför väljer jag att spela att Tjeckien vinna efter full tid och under 6.5 mål. Spelet hittar ni hos Nordicbet till 1.72!

Speltips: Tjeckien FT & U6.5

Jag väljer att spela Tjeckien FT & U6.5. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tjeckien ska vara numret för starka sett till spelarmaterialet

  • Lettland spelar oftast målsnålt

  • Tjeckien har inte förlorat mot Lettland senaste 9 VM-matcherna

  • 9 senaste VM-mötena mellan lagen har slutat med U6.5 mål

Högst odds hittar jag hos Nordicbet som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.72 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.