SPELTIPS 16/5 inför Washington Capitals – Tampa Bay Lightning: Raka spelet klickas!

Washington tar äntligen emot Tampa Bay efter en otrolig insats i mötena på resande fot, två raka vinster i bagaget och finalen närmar sig med storsteg. Washington kan, inför en fullsatt Capital One Arena, ge sig matchboll inför nästkommande möte mot Tampa Bay. Med hemmaplansfördel och otrolig form klickas en hemmavinst i nattens möte.

Match: Washington Capitals – Tampa Bay Lightning (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @2.30 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 02:00

Offensiva spelet levererar

Efter en kanonstart i semifinalserien kan Washington ta emot Tampa Bay med en ledning med 2-0 i matcher, detta efter att man knipit en 2-4 seger och därefter en 2-6 seger på resande fot. Just nu känns det som inget lag kommer kunna stoppa Capitals, verkligen inte efter det man bevisat i de första mötena mot Tampa.

Washington har nu vunnit 10 utav de senaste 12 matcherna i slutspelet och formkurvan ser inte ut att dippa, utan den går spikrakt uppåt. Det offensiva spelet går verkligen inte att klaga på då Washington ligger numera på en förstaplats i antalet mål under slutspelet och med slutspelets femte bästa lag på att få pucken på mål är detta en utdelning som är mycket mer än godkänt.

Däremot har spelet på hemmaplan inte varit lika övertygande då man är enbart vunnit tre utav de sex senaste matcherna just under taket på Capital One Arena. Men utifrån formen som laget har men framförallt det offensiva spelet, är det mycket som talar för en vinst och därmed en 3-0 ledning inför nästkommande möte.

Kniven på strupen direkt

Tampa Bay har haft en fantastisk säsong och därför finns det många frågetecken kring hur man satt sig i ett underläge efter förlorat båda hemmamatcherna. Detta är en avgörande match för Tampa då en förlust idag innebär ett 3-0 underläge och det är väldigt sällsynt för något lag att vända och vinna fyra raka möten, även för ett lag som Tampa.

Men Tampa kommer in till detta möte som ett utav de bättre lagen på resande fot medans Capitals har inte varit lika övertygande på hemmaplan, något som kommer sätta lite nerver på Washington spelarna. Tampa måste hitta en lösning till Capitals spel då andra mötet var katastrof då man tillät Washington använda sitt tunga offensiva spel och det resulterade i ett målkalas för bortalaget, något som måste ändras på inför detta möte.

Men faktum kvarstår att Washington inte har befunnit sig i en Stanley Cup-final på över 20 år och när man nu kan ta sig dit med två segrar, på hemmaplan dessutom, så kommer Tampa få det otroligt svårt. Tampa har inte sett heta ut i dessa två mötena utan man har slappnat av och låtit Washington styra spelet och detta på Tampas hemmaplan, något vi inte är vana med. Man har, som tidigare nämnt, haft stora bekymmer att stoppa Washingtons offensiva spel och när man möter ett lag som snittar 3.8 mål per match nu i slutspelet gäller det att man sätter stopp. Utifrån dessa förutsättningar finner jag ett spelvärde på den raka ettan. Matchen har en större betydelse för Washington som lag och förening och därav kommer man fortsätta vara hungriga genom hela matchserien och inte falla på målsnöret, speciellt inte efter det tagit 20 år att ta sig hit.

Speltips: Washington Capitals vinner matchen

Washington kan äntligen efter 20 års tid ta sig till den stora Stanley Cup-finalen, det enda som står i vägen är två matcher i hemma arenan Capital One Arena mot Tampa Bay Lightning. Där finns inte ord som kan beskriva hur motiverade Capitals är till detta möte, därför blir mitt speltips således den raka ettan till 2.30 gånger degen, ett odds Unibet ger oss som vi måste utnyttja. Här investeras 2/5 units

  • Washington Capitals har verkligen hittat rätt i sitt offensiva spel

  • Washington har vunnit 10 utav de senaste 12 spelade matcherna

  • Tampa Bay har haft stora bekymmer att stoppa Washingtons offensiva spel

  • Washington har inte befunnit sig i en Stanley Cup-final på över 20 år vilket man kan bryta med två vinster, motivationen är verkligen på topp

  • Washington Capitals snittar 3.8 mål per match under slutspelet.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 2.30 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.30 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-15T09:10:52+00:0015 maj, 2018|Ishockey, NHL|0 kommentarer
18-årig idrottsfanatiker med störst intresse för basket men även ishockey. Jag har spelat hockey i många år och har därför bra koll på många olika ligor runt om i världen. Men mitt största fokus ligger i världens bästa basketliga, NBA. Håll koll på hemsidan för att ta del utav mina tips!

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok