Erik Norin|15 juni, 2024, 10:05

Jag väljer att spela ett överspel på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ecuador är betydligt högre upp på världsrankingen.

  • Ecuador har löst spelet mot Bolivia och Guatemala. Som är landslag med liknande kvalitet.

  • Honduras har inte lyckats hålla tätt mot varken El Salvador, Kuba eller Bermuda.

1000 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Finns kvaliteter i truppen

Ecuador tillhör inte ett av de mer namnkunniga landslagen, men det finns en stomme som trots allt är intressant och innehar kvaliteter. Ytterbacken Piero Hincapie kommer som i stort sett alla spelare i Bayer Leverkusen från en fantastisk säsong, Moises Caicedo är i stort sett ordinarie på Chelseas mittfält i Premier League och framåt finns rutinerade Enner Valencia som gjorde flera viktiga mål för laget under VM-äventyret i Qatar senast. Lite oklart hur man startar och vilka som startar, oavsett så möter man här ett sämre motstånd.

För hittills har det varit blandade motståndare för Ecuador i träningsmatcherna inför Copa America. Mot de enklare motstånden Guatemala och Bolivia har man löst vårt spel utan problem, medan när man istället valt att möta Italien och Argentina så har man förlorat och inte gjort mål framåt. Här är motståndet återigen mediokert och det tror jag innebär att man faktiskt vinner den här matchen ganska lätt till slut. Oddset inte jättehögt, men högre än vad det borde vara på att Ecuador ska göra ett mål per halvlek.

82:a på världsrankingen

Ecuador är som sagt inget landslag som kryllar av bra spelare från bättre klubbar. Trots det är man 31:a på världsrankingen. Här ställs man alltså mot ett Honduras som befinner sig på plats 82 i samma ranking, vilket säger mycket om kvaliteten som vi kan förvänta oss här. Sex spelare i startelvan i träningsmatchen mot Bermuda kom från den inhemska ligan, utöver det är det primärt i MLS som spelarna återfinns bortsett från intressante yttern Luis Palma som spelar i Celtic och som är lagets farligaste offensiva vapen.

Honduras har i sina tre senaste matcher spelat mot El Salvador, Kuba och Bermuda i träningsmatch samt det nordamerikanska VM-kvalet. Inga toppenmotståndare, trots att man har två segrar och en oavgjord så har man släppt in mål i samtliga av dessa matcher. Försvaret håller inte en hög klass och det är framförallt i den lagdelen vi ser majoriteten av spelarna från den inhemska ligan, en liga som håller låg klass.

fotboll, vänskapsmatch
|
units: 4/5 - spelstopp: 22:30
Ecuador - Honduras
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.