Axel Olsson|15 juni, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på Griezmann gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Griezmann har varit Atletico bästa spelare i ligan. Hela 31 poäng på 38 ligamatcher.

  • Griezmann har varit otrolig nu i den avslutande delen av ligaspelet.

  • Frankrike är totalt överlägsna här. De kommer vinna med en bekväm marginal.

  • Gibraltar släppte in tre mål mot Nederländerna, men det kunde mycket väl blivit det dubbla.

Chanslösa här

Det är botten mot toppen som gäller i grupp B. Gibraltar står inför en nästintill omöjlig uppgift när stornationen Frankrike kommer på besök. Det går inte ens att beskriva den enorma klasskillnaden som råder mellan dessa två. Gibraltar kommer med största sannolikhet att hamna sist i den här gruppen och det är väntat. Det är inte en självklarhet att landslagsspelarna från Gibraltar har fotbollen som ett heltidsjobb, det säger ganska mycket. De har inlett som förväntat med två raka förluster och noll gjorda mål framåt.

De drog på sig ett rött kort i matchen mot Nederländerna och de sistnämnda borde dubblerat sin målskörd, men det slutade med knappa 3-0. Försvaret ser riktigt svagt ut men man förväntade sig inte något annat sett till deras förutsättningar. Vi är övertygade om att det kommer bli ett par rejäla storförluster i det här gruppspelet. Gibraltar kommer försvara med elva man men det räcker inte ändå, ifall Frankrike får in ett tidigt mål kan det rinna iväg rejält här. 

Formstark nyckelspelare

Frankrike kan ställa upp med vilken elva som helst och ändå jogga hem den här matchen, sådan klasskillnad är det. De har en riktigt fin bredd i truppen och vi tror att fokuset ligger på den tuffare matchen mot Grekland. Däremot förväntar vi oss inte att Deschamps rör om allt för mycket, särskilt då spelarna går på ett uppehåll efter samlingen. Det är första gången dessa två landslagen möts och det ska nog Gibraltar vara glada för. Det finns inget spelvärde i själva segern och det blir mer en gissningslek i hur många mål Frankrike lyckas göra.

Därför riktar vi blickarna mot en målskytt istället, nämligen en spelare som haft en riktigt fin avslutning på ligasäsongen. Griezmann är en spelare som förbundskaptenen rankar högt och han har haft en otrolig form på sistone. Han har varit Atletico Madrids bästa spelare den här säsongen och legat bakom det mesta i anfallsväg. Med hela 16 mål och 15 assist har han alltså gjort otroliga 31 poäng på 38 ligamatcher. Det har varit en explosionsartad poängskörd nu i slutet där Griezmann ledde laget till en stark tredjeplats. Med ett lågt försvarande Gibraltar kommer det ge ytor för Griezmann att söka kombinationsspel runt straffområdet, vilket han är oerhört skicklig på. Vi tror att han tar med sig sin fina ligaform och spelar med ett stort självförtroende mot ett svagt Gibraltar.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Gibraltar - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.