Erik Norin|15 juni, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet löser sig i fyra av de fem matcher som spelats mellan dessa spelare.

  • Musetti har visat att han stärkt sitt spel på gräset.

  • Tiafoe imponerade i åttondelen mot Lehecka.

Bra start på gräset

Lorenzo Musetti är ett av de nya underbarnen från Italien och den blott 21-årige italienaren är redan topp 20 på världsrankingen efter ett bra fjolår och bra start på denna säsong. Gräs har tidigare inte varit ett underlag han föredragit, men här kliver han alltså rakt på det i år i säsongens första grästurnering och har tagit två raka 2-0-segrar och visat att han också bemästrar det här underlaget. Trivs också på tysk mark, hurvida det spelar in vet jag inte, men tog sin hittills bästa titel i Hamburg förra året, där han besegrade världsettan Alcaraz i finalen.

Musetti kliver in som underdog oddsmässigt här, det gör han också med rätta tycker jag. Men han är topp 20 i världen och har nu självförtroende på underlaget, då kan han ta ett set mot i stort set vilken spelare som helst i världen. Bra rörelsemönster på planen och en mycket bra variation i slagen framförallt om man ser till hur han varierar hårdare slag med mer lösare och skruvade slag. Som bäst är han när han håller igång bollen och sedan lite från ingenstans pangar på sin forehand eller backhand för att skapa sig övertaget.

Börjar tugga igång igen

Efter sin turneringsseger i Houston i början på april så har det varit lite lugnare för Frances Tiafoe som sedan dess endast spelat åtta matcher på två månader innan han klev in i Stuttgart. Ut mot Zverev i franska öppna. Ingen skam i det, men jag har en känsla att han har jobbat hårt i träningen för att verkligen göra sig redo för grässäsongen. Mycket stark seger direkt i den här turneringen mot talangen Lehecka och för att vara seedad trea är det ingen lätt lottning amerikanen fått i Stuttgart. Mot Musetti har han spelat fem matcher genom året. Fyra av dessa har slutat med att överspelet har hittat rätt och den gången det inte gick in så utgick Musetti skadad efter ett set. Musetti har dock fler segrar och Tiafoe söker nu revansch från förlusten i Rom i mitten på maj.

Tiafoe gjorde en magisk fjolårssäsong och hans stora styrka är leendet på banan, en speciell slagteknik på både forehand- och backhandsidan gör honom svårläst, men han tvekar inte att bjuda på extraordinära saker på banan heller. Koncentrationen och fokuset var det som stärktes ifjol och jag tycker han ska ha goda möjligheter att ta sig in på den där topp 10-placeringen för första gången. Bra läge att göra det här, men då ska Musetti passeras.

tennis, atp 250
|
units: 2/5 - spelstopp: 11:00
Musetti - Tiafoe
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.