Axel Olsson|15 juni, 2023, 10:40

Jag väljer att spela på över 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malta-försvaret fortsätter att se riktigt svagt ut.

  • Malta har inlett med två raka förluster och motståndarna kunde straffat dem ännu mer.

  • England förväntas fortfarande ställa upp med en stark elva.

  • England har två raka segrar mot tufft motstånd i form av Ukraina och Italien.

Gruppens slagpåse

På förhand såg Malta ut att bli den tydliga slagpåsen i grupp C och efter två matcher har den känslan förstärkts. De har som förväntat fått en tuff inledning med två raka förluster. De förlorade dock endast med 2-1 i första kvalmatchen mot Nordmakedonien. Däremot skapade Nordmakedonien betydligt mer framåt och segern var fullt rättvis. Malta var ännu mer chanslösa i den andra förlusten mot Italien. Där var 0-2 resultatet i underkant och det kunde lika gärna slutat i en storseger för italienarna.

Det är tydligt att Malta är på en lägre nivå och de kommer inte lyckas konkurrera i den här gruppen, inte konstigt med tanke på deras förutsättningar som fotbollsnation. Italien borde gjort fler mål på deras chanser och vi har sett tidigare landskamper där det runnit iväg rejält för Maltas motståndare. I VM-kvalet åkte de bland annat på en 1-7 förlust mot Kroatien och 0-6 mot Slovakien. Försvaret kommer få det tufft under fredagen och målsiffrorna kan rinna iväg här.

Extrem klasskillnad

England borde kunna jogga hem den här matchen och det ska till väldigt mycket för något annat än seger. Det är två lite enklare kamper som väntar under den här samlingen och vi tror på två ganska jämlika elvor, möjligtvis någon ny debutant i matchen mot Malta. I vilket fall som kommer det vara en stark elva på planen, då England besitter en fin bredd i deras landslagstrupp. De har fått sig en utmärkt start på EM-kvalet med två raka segrar i gruppspelet.

Det har varit två viktiga segrar med tanke på deras tuffa motstånd i form av Ukraina och Italien, två som förväntas utmana i toppen. Oklart hur Man City-spelarna mår efter flera dagars titelfirande men annars ser truppläget bra ut. England kommer dominera det här mötet från första sekund och de har kvaliteten för att straffa ett svagt Malta-försvar. Mycket möjligt att debutanten Eze får chansen från start, sedan ser det ut att bli Saka, Kane och Rashford längst fram. Vi kommer få se nätrassel från deras sida!

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Malta - England
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.