Daniel Jacobsson|15 juni, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Att Janne Andersson ställer ut ett B-lag i det här mötet betyder förmodligen en hungrig och formstark Viktor Gyökeres från start.

  • Flera spelare, som räknas utanför den ordinarie startelvan, har chansen att visa upp sig.

  • 100-rankade Nya Zeeland är ett motstånd som Sverige skall kunna straffa redan innan paus.

  • Även Nya Zeeland kommer gå runt på mycket gubbar. Möter Qatar om tre dagar.

Tillräckliga

Sverige-Nya Zeeland är ingen match som lockar storpublik. Snarare tvärtom, förbundet förväntar sig max 25.000 åskådare på den här matchen och det är en siffra som landslaget inte är vana vid. Det mesta är på grund av det svaga motståndet, men också att Sverige väntas rotera rejält i startelvan med tanke på den viktiga kvalmatchen som väntar på tisdag nästa vecka. Allt tyder på att Janne Andersson startar Kulusevski och Isak längst fram mot Österrike, vilket isåfall skulle innebära en start för formstarka Coventry-spelaren Viktor Gyökeres här. Ett stort plus för spelet vi klickat i.

En av Championships främsta skyttekungar den gångna säsongen skall ha goda möjligheter att utnyttja Nya Zeelands försvar här. Andra spelare som förmodligen får starten, eller mycket speltid, här är Hugo Larsson, Gabriel Gudmundsson, Anthony Elanga och Robin Quaison, ni hör ju, det finns kvalitet så det räcker och blir över trots den förväntade rotationen. Jag tror att det blir en relativt avslagen match på det stora hela, men den första halvleken kan Sverige gå ut och gasa – det förväntar vi oss åtminstone.

Alla skall få spela

Nya Zeeland är rankade på plats 100 i FIFA:s ranking. Landslaget har ett gäng spelare från ligor med kvalitet, men vi skulle överdriva om vi menade att det är spelare som gör överdrivet stora rubriker. Joe Bell hittar vi i danska Bröndby, Marko Stamenic i danska Köpenhamn och Liberato Cacace i italienska Empoli, men där har han inte överdrivet mycket speltid under sin första säsong. Det är ett landslag som är betydligt svagare än Sverige, även när vårt hemland ställer upp med en roterad startelva.

Jag tror att Nya Zeeland kan få problem den här aftonen. Sverige är såklart erkänt starka på Friends Arena och skall även utan fullsatta läktare kunna prestera en bra landskamp. Det är iallafall det Sverige och Janne Andersson vill åt. Nya Zeeland har tagit ut en bred trupp till två landskamper, så även det landslaget skall rotera och gå på samtliga gubbar som det verkar. Jag tror att Sverige gasar från start för att sedan spela av en träningslandskamp där spelarna som inte spelar mötet med Österrike främst skall få speltid.

fotboll, landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Sverige - Nya Zeeland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.