Joakim Östman|15 juli, 2022, 10:37

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Båda lagen är topptippade inför säsongens Zweite Bundesliga.

  • Båda lagen kommer vilja bevisa sig direkt och här synar jag två lag som kommer gå för segern.

  • Inget av lagen har imponerat märkbart defensivt under försäsongen.

  • Nürnberg stod för hela tre mål framåt i deras träningsmatch mot Arsenal.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kollapsade på våren

St. Pauli kliver in i säsongen med revansch att utkräva från fjolåret där trots att mycket såg så lovande ut ändå bara räckte till en femteplats i tabellen. St. Pauli flög fram i Zweite Bundesliga under första halvan av säsongen och efter sjutton spelade omgångar toppade The Kiezkicker tabellen. Framfarten skulle dock ta slut på det nya kalenderåret där St. Pauli kollapsade och under vårsäsongen bärgades endast fem segrar. Med det sagt missade St. Pauli avancemang till Bundesliga och därför går de nu in i deras tolfte raka säsong utanför det tyska-finrummet. Likväl är St. Pauli inför säsongen återigen topptippade och truppen är i stort sett intakt från fjolårssäsongen. Givet detta är siktet självklart inställt på att bärga ett avancemang till Bundesliga och frågan är om detta blir The Kiezkickers år.

Även Nürnberg var länge med och fightades om ett avancemang upp till Bundesliga under fjolårssäsongen. I slutändan räckte det dock inte hela vägen för Nürnberg som från deras åttondeplats hade nio-poäng upp till Hamburg på kvalplatsen. Inför årets säsong har Nürnberg återigen satsat för att vara med uppe i toppen och flertalet intressanta spelare har tagits in. På free-transfer har bland annat Hamburg duon med anfallaren Manuel Wintzheimer och högerbacken Jan Gyamerah plockats in för att nämna några. Nürnberg är således även de tippade att tillhöra toppen av tabellen denna säsongen och frågan är om det nu på allvar kan utmana om avancemanget till Bundesliga.

Full fart framåt 

Som alltid är det svårt att värdera vad man ska dra för slutsatser utifrån en försäsong. Min spontana åsikt är att man inte borde dra för stora växlar från försäsongsresultaten men likväl ger det givetvis en viss indikation vart lagen står. Varken St. Pauli eller Nürnberg har stått för några strålande resultat under försäsongen och båda har fått sin beskärda del av nederlag. När vi dock blickar mot lördagens drabbning på Millerntor-Stadion spelar försäsongen inte längre någon roll. Här förväntar jag mig två väldigt spelsugna lag som direkt kommer vilja bevisa sig varför de är tippade topplag på förhand.

Att sia om en favorit inför detta mötet är inte helt lätt och faktum är att det är truppmässigt två väldig jämna lag. Båda lagen förväntas som tidigare nämt tillhöra toppen av tabellen och utgången i denna matchen är således svår att förutse. Med det sagt väljer jag här att hålla mig i från spel på ett resultat och istället siktar jag in mig på målmarknaden. Båda lagen är offensivt skickliga och är det något som varit signifikativt från lagens försäsonger är det brister i försvarsspelet. Jag synar därför att vi kommer få se mål åt båda hållen i denna premiären och jag förväntar mig två lag som kommer gå för segern. Det spelet har suttit i fyra av det fem senast inbördes mötena och att klicka BLGM-spelet känns därför som ett självklart val på förhand!

fotboll, Zweite Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:00
St.Pauli - Nürnberg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.