Nu drar äntligen resterande toppligor i Europa igång. La Liga startar under fredagen där förra årets mästare Barcelona reser och skall gästa Athletic Bilbao. En tuff bortamatch för Barcelona, men en match som man skall vinna åtta/nio av tio gånger enligt mig. Den raka tvåan klickas!

Match: Athletic Bilbao – Barcelona (La Liga) | Speltips: Barcelona | Odds: @1.72 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nyckelspelare förlängt

Athletic Bilbao har en spännande premiär framför sig. Det har stått klart en längre tid att man möter FC Barcelona i premiären och att man skall göra det på hemmaplan. En intressant och spännande match på förhand för det baskiska laget. Athletic Bilbao startar en La Liga säsong, som förlänger deras svit om att aldrig ha åkt ut högstaserien i Spanien. Det är endast tre lag som fortfarande inte degraderats och det är förutom Bilbao, även Barcelona och Real Madrid. Bilbao har länge haft sunda och bestämda regler om hur och vilka man får värva till klubben. Man har inför årets säsong en spännande trupp, där en nyckelspelare nyligen förlängt. Inaki Williams är den spelaren som flest klubbar utifrån dratt i under sommaren. Williams valde dock att teckna ett nytt 8 (!!) års avtal med klubben och visade vilken kärlek han har till Athletic Bilbao.

En förlängning av den kalibern inför en ligapremiär är såklart väldigt populärt. Inaki Williams var populär på San Memes redan innan detta, då kan man undra över vilka ljudnivåer han lär få höra när hans namn presenteras under kommande matcher. Athletic Bilbao skall ha cred för att man lyckas förlänga med en sån spelare, på den tidsnivån. Nu till matchen, som man får det tufft i, där man möter Barcelona. Ett Barcelona som återigen kryddat sin trupp med ytterligare namn. En tuff match, trots att man är starka på hemmaplan samt att det vankas premiär. Chanserna finns, men oddset på en såhär stark och fin upplaga Barcelona har måste klickas i.

Griezmann debut

FC Barcelona har siktet inställt på fler troféer. Förra säsongen var lyckad och man var återigen bäst i Spanien. Inför den här säsongen har man toppat upp truppen ytterligare, mest för att kunna nå högre nivåer i Champions League-spelet längre fram under säsongen men också för att försvara titeln. FC Barcelona är återigen favoriten i La Liga. Efter en försäsong där man fått ut mycket, samt att man spelat igång alla hemvändare och nyförvärv. Här är samtliga spelare som kommer finnas med i FC Barcelonas trupp den här säsongen, som är nya in:

  • Neto, målvakt från Valencia
  • Junior Firpo, back från Real Betis
  • Frenkie De Jong, mittfältare från Ajax
  • Antoine Griezmann, forward från Atletico Madrid

Ja, det är ett par riktigt högklassiga namn man tagit in inför säsongen. Det ryktas också att en viss Neymar skall göra comeback i klubben, samtidigt som Philippe Coutinho ryktas gå åt andra hållet eller liknande. FC Barcelona har kanske världens bästa forwardsuppsättning inför den här säsongen. Alternativ som Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Luis Suarez, Philippe Coutinho och sist men inte minst Lionel Messi. En galet stark anfallsuppställning och en fantastisk bredd som kan ta laget långt i år. Lionel Messi ser ut att missa premiären på grund av en skada, ett tapp som inte går att ersätta med samma kvalitéer såklart, men ett tapp som inte kommer märkas av speciellt mycket den här matchen. Jag tror att Barcelona vinner sin premiär behagligt, trots att en bortamatch mot Bilbao inte är enkel.

Speltips: FC Barcelona

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • FC Barcelona har inte förlorat mot Athletic Bilbao på sex raka matcher.

  • FC Barcelona vann dubbelgenrepet mot Napoli med 4-0 och 2-1.

  • FC Barcelona har fyra raka vinster på försäsongen.

  • Bilbao borta är visserligen en tuff match, men Barcelona har alla kaliber för att vinna den här matchen.

  • Trots att Lionel Messi förväntas vara borta från Barcelona så har man ett tillräckligt bra lag för att slå Bilbao under fredagen.

Högst odds hittade jag 15/8 kl 14:00 hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.