I den sista matchen på dagens College Football-schema ställs ett Arizona State Sun Devils inför en resa för att möta San Diego State Aztecs . Arizona kommer ifrån en otrolig comeback-seger mot nummer 15-rankade Michigan State, och har således slagit sig in på topp 25-listan över nationens bästa lag. Dock inleds lagets PAC-12 conference nästa vecka mot Washington, och efter en stor seger och en viktig match på horisonten är detta lite av en “sandwich spot”. Värde på underdogen?

Match: Arizona State Sun Devils @ San Diego State Aztecs (NCAAF) | Speltips: Aztecs +5 | Odds: @1.97 | Units: 4/5 | Spelbolag: Pinnacle | Spelstopp: 04:30

Pennys arvtagare

San Diego State Aztecs var tidigare synonymt med ett namn: Rashaad Penny. Den otroligt talangfulle running backen som skar stora hål i vilket defense han än ställdes inför. Penny blev följaktligen draftad i första rundan till Seattle Seahawks i NFL, men Aztecs har hittat en ersättare – Juwan Washington. Den unge RB:n har redan sprungit för 314 yards och 4 TD:s på enbart två matcher!

I säsongens första match ställdes Aztecs mot mycket tufft motstånd då nummer 13-rankade Stanford Cardinal togs an på bortaplan. I den matchen hade offensiven mycket svårt att komma igång, och hölls till enbart 10 poäng. Förra veckan mot Sacramento State såg det desto bättre ut i en match som slutade med 28-14. Defensiven är också urstark, speciellt mot rushing, och man höll ett starkt Stanford rushing game stången i den matchen.

Sandwich spot

Arizona State Sun Devils är euforiska för tillfället. Efter att ha chockat #15 Michigan State med en 16-13 seger, som dessutom såg de flyga upp som #23 bland nationens bästa lag. Head Coach Herm Edwards har pratat hela veckan om att inte tänka för mycket på den stora skrällen, utan att nu fokusera vidare på nästa match. Undertecknad har dock svårt att se hur fokus kommer vara på denna match, då Arizona förutom att smälta segern mot Michigan, även öppnar sin conference mot Washington nästa vecka. Denna matchen hamnar alltså i en så kallad “sandwich spot”, alltså inklämd mellan två stora och viktiga matcher.

Sun Devils har nyligen fått en ny defensiv koordinator i Danny Gonzales. Vad som är intressant med detta är att Gonzales arbetat tillsammans med Head Coah Rocky Long, som är dagens motståndare med sina Aztecs, i tjugo års tid! Gonzales spelar ett väldigt sällsynt 3-3-5 defense, och Long kommer veta exakt hur detta defense spelar, vilket för dagen är till en enorm nackdel för Arizona. Räkna med att defensiven således får svårt att stoppa Juwan Washington och Aztecs running game.

Speltips: Aztecs +5

Arizona State Sun Devils är övervärderade av spelbolagen här. Efter en emotionell comeback win mot ett rankat lag, och med en conference opener nästa vecka, är det otroligt lätt att inte ge denna matchen det hundraprocentiga fokus som krävs. Rocky Long ställs mot sin gamla defensiva koordinator i Danny Gonzales, och kommer veta exakt hur hans Aztecs ska utnyttja Arizonas defensiv. Båda lagen har dock en väldigt bra defense, och således kommer det krävas väldigt mycket för att göra poäng. I poängsnåla matcher har pluspoäng extra premium-värde, då det oftast blir väldigt lite som skiljer lagen emellan. Visserligen var det två helt olika lag förra året, men det är ändå värt att nämna faktumet att Aztecs vann i fjol med 30-20. Att de håller denna matchen jämn under dessa förutsättningar ser undertecknad som ett superspel, och när Pinnacle erbjuder 1.97 gånger slanten för Aztecs +5 tvekas det inte en sekund! Värt att beakta:

  • San Diego State Aztecs har ett mycket starkt rushing defense, som stoppade det högoktaniga offense som #13 Stanford besitter.

  • Arizona State Sun Devils är i en “sandwich spot” efter en stor seger mot Michigan, och en viktig match mot Washington nästa vecka.

  • San Diego State Aztecs RB Juwan Washington har varit ett potent vapen, och har redan 314 yards och två TD på säsongen.

  • Arizona State Sun Devils nya defensiva koordinator Danny Gonzales har tidigare arbetat med Aztecs Head Coach Rocky Long i två decennium, som kommer kunna läsa av allt han gör.

Pinnacle är marknadsledande för detta spel då de erbjuder hela 1,97 gånger såsen, varpå fyra units investeras.

Rygga till 1.97 hos Pinnacle

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.