Det är dags för premiär i finska Salibandyliiga. Vi bjuds på en riktig toppmatch i första omgången, nämligen en finalrepris på förra säsongens final. Förhandsfavoriterna Classic tar emot Mika Kohonens Happee. Det har bara gått några månader sedan lagen möttes senast, då slutade det med Classic vinst 6-2, vilket betydde guld.

Match: Classic – Happee (Salibandyliiga) | Speltips: 1 | Odds: @1.41 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16.00

Storfavoriter till att vinna fjärde raka

Första omgången av Salibandyliiga står runt hörnet, på lördag drar den finska högstaligan igång och den rivstartar direkt. De två största lagen i finsk innebandy senaste säsongen gör upp direkt. Vi har en finalrepris framför oss redan i omgång ett. Classic vann guld så sent som i april mot just Happee. Då slutade matchen 6-2, i ett slutspel som Classic gick obesegrade i.

Classic har varit det lag som dominerat finsk innebandy de senaste åren. Man står just nu på tre raka guld och jakten på fyra raka startar i helgen. Classics fjolårs säsong var otroligt imponerande, man förlorade bara en match på hela säsongen, inklusive slutspel. Mycket på grund av den otroligt talangfulla trupp man har. Det är omöjligt att inte nämna Krister Savonen, som enligt mig är världens överlägset bästa back. Utöver det så har man flertalet finska landslagsmän i truppen, Janne Lamminen, Sami Johansson och Eemelin Salin för att nämna några. Classic har även passat på att värva in Nico Salo inför säsongen, som senast kommer från FC Helsingborg, ett otroligt bra nyförvärv. Den värvningen fyller upp luckor för de två som lämnat laget, Miro Lehtinen och Lassi Vänttinen.

Senaste säsongens möten mot Happee slutade alla tre med vinst. 10-2, 9-4 och 6-2 som var slutresultatet i finalen. Man har gjort en bra försäsong, de genrepade förra helgen mot svenska mästarna Storvreta, då vann man med 10-3 och var överlägsna. Jag tror på en lika bra säsong även i år för Classic och att man börjar med en vinst i premiären.

Mika Kohonen är hemma

Världens bästa innebandyspelare genom tiderna har värvats hem till Happee för att avsluta(?) sin karriär i moderklubben. Mika Kohonen har hunnit bli 41 år gammal, inget som stoppar honom att köra vidare. Trots skadebekymmer och annat som stannat upp hans karriär då och då har Mika bestämt sig för att flytta hem till Finland och Happee. Rekord i massor och utsedd till världens bästa innebandyspelare fem gånger, Mika Kohonen kommer saknas i världsinnebandyn när ikonen lägger klubban på hyllan.

Men där är vi inte ännu, Mika Kohonen och sitt Happee går in i säsongen 18/19 på lördag. Man har förstärkt laget med massvis av rutin i Mika och är ute efter att bryta Classics tre år långa guldsvit. I laget finns superstjärnan Peter Kotilainen, som rankades fyra när det gällde världens bästa innebandyspelare 2017. Det är Happees största hopp, en trogen poänggörare för både Finland och Happee. Förutom Kohonen och Kotilainen står Happee med en bra trupp inför säsongen, men saknar den där bredden om man jämför med Classic.

Happee har haft det tufft mot Classic senaste mötena. Utöver 2-0 ledningen i finalen senast så var Happee aldrig nära att vinna mot Classic förra säsongen. Återstår att se om Mika Kohonen kan få in lite vinnarmentalitet i laget. Blir tufft i omgång ett, men kan säkert stå i final i år igen.

Speltips: Classic vinner matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Classic går för fjärde raka guldet.

  • Classic vann 34 av 35 matcher förra säsongen.

  • Classic vann samtliga tre inbördesmötena mot Happee senaste säsongen (10-2, 9-4, 6-2).

  • Classic slog Storvreta i genrepet med 10-3. Ett otroligt imponerande resultat.

  • Classic besitter finska ligans bästa trupp. Krister Savonen, Nico Salo och Janne Lamminen för att nämna tre.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.41 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.41 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.