Det har blivit dags för säsongens andra västderby, eller “El Västico” som det ironiskt brukar kallas för. IFK Göteborg tar emot Elfsborg på Gamla Ullevi och det är ett riktigt ångestmöte som stundar. Två lag med usla säsongsprestationer ställs emot varandra och oerhört viktiga poäng står på spel. Vi tror på mål åt båda håll.

Match: IFK Göteborg – Elfsborg (Allsvenskan) | Speltips: BLGM | Odds: @1.71 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 17:30

Formen går upp och ner

IFK Göteborg har gjort en historiskt dålig säsong såhär långt. Man ligger på elfte plats i tabellen med enbart 23 poäng efter 20 matcher. Visserligen har man sex poäng ner till BP på kvalplatsen men det går inte att ta ut någonting i förskott. En seger hemma mot Elfsborg skulle sannerligen underlätta trycket på pressade tränaren Poya Asbaghi. Ser vi till formen så har den pendlat upp och ner på sistone. Man har bara vunnit två av sina sex senaste matcher, där tre av dessa slutat med förlust.

Det som däremot varit en garanti på sistone gällande IFK Göteborgs matcher är att det blivit mål åt båda håll. BLGM-spelet har suttit i fem av lagets sex senaste matcher med 4-0 vinsten mot division ett laget Torn i svenska cupen är enda undantaget. Målskyttet har inte varit lagets största problem den senaste tiden och jag har svårt att se det bli så den här gången. BLGM har nämligen suttit i sex raka inbördes möten med just Elfsborg.

Ännu större kris

IFK Göteborgs kris i all “ära”, men IF Elfsborg befinner sig faktiskt i en ännu värre situation. Här snackar vi om ett tidigare topplag som numera i allra högsta grad är indragna i nedflyttningsstriden. Ner till BP på kvalplats har man bara två poäng och en rejäl uppryckning kommer krävas för att man inte ska riskera att faktiskt åka ur. Och formen ser sannerligen inte bra ut. Man har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och på dessa sex matcher har man dessutom tre förluster.

Elfsborg hade under en period oerhörda problem med att göra mål. Detta trots att man har många offensivt skickliga spelare i laget. Men just målskyttet verkar man ha fått igång nu igen. Man har nämligen gjort mål i tre raka matcher och BLGM-spelet har suttit i de två senaste. Den mest intressanta faktorn som jag väger in inför matchen är däremot att BLGM suttit i samtliga sex senaste inbördes mötena. Och med tanke på matchens förutsättningar så tror jag att det sitter ännu en gång.

Speltips: Båda lagen gör mål

Dagens speltips blir att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Göteborg har gjort mål i 6 raka matcher.

  • Spelet har suttit i 5 av IFK Göteborgs 6 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 6 raka inbördes möten.

  • Elfsborg har gjort mål i 3 raka matcher.

  • Spelet har suttit i Elfsborgs 2 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.71 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.71 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.