Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen inser att de måste ha det andra laget bakom sig den här säsongen.

  • Båda lagen stod för en svag premiär och behöver poäng här.

  • Inget av lagen imponerade defensivt i premiären, måste förbättras till denna match.

  • Linköpings spetsspelare gjorde inga poäng i premiären.

  • Djurgården tar med sig en bra känsla från de sista två perioderna i premiären.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 8.5 skott på mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hängde med resultatmässigt i premiären

Linköping hängde med i två perioder borta mot topptippade Luleå i premiären men i den sista perioden så klev norrbottningarna iväg och vann till sist komfortabelt med 5-2. Det som jag tycker blir mest oroande för Linköping är att målen offensivt inte kom från de tilltänkta spetsspelarna utan de var ungdomarna Arvid Costmar och Daniel Ljungman som gjorde målen offensivt och således tredje och fjärdekedjan som producerade offensivt. Ett stort frågetecken har jag också ställt till tilltänkta spetsvärvningarna Ben Maxwell och Brian Gibbons. Inga poäng och -3 i premiären för den duon, inte den starten de behövde.

Defensiven såg heller inte bra ut stundtals mot Luleå och man ska trots allt tacka Marcus Högberg att siffrorna inte blev större. Ett av målen man gjorde var dessutom ett enkelt misstag av Luleåkeepern och 5-2 blev slutligen nästan i underkant. Nu kommer man till hemmaplan och då måste defensiven vara tightare och bättre än vad den var mot Luleå och bättre än vad den var under försäsongen. Mer prio mot defensiven här tror jag och det talar för underspelet.

Svagt försvarsspel i premiären

Djurgården började mycket bra mot Skellefteå, sen kom 1-0-målet för bortalaget och då föll man igenom fullständigt i första perioden på Hovet. Oroväckande dåligt försvarsspel stundtals från Djurgårdens sida och matchen var körd redan efter en period. I de två avslutande perioderna så är man minst lika bra som Skellefteå, inte minst i period två där Skellefteås 1-4-mål kom vid ett ologiskt tillfälle, men definitivt avgörande tillfälle. Till den här matchen tar man nog med sig de två perioderna och faktumet att försvarsspelet måste vara bättre. Det kan räcka långt i den här matchen.

Dock tror jag man låter Linköping ta initiativet i den här matchen och att man provar gå lite mer på kontring. Man ser svagheterna och Linköping och har förhoppningsvis insett att detta är ett av lagen som Djurgården måste ha bakom sig när den här säsongen summeras. Linköping har troligen samma tankar om Djurgården och det tycker jag mest talar för en jämn och tät match. Att båda lagen har lite ångest redan nu.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Linköping - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.