Erik Norin|15 september, 2023, 09:40

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luleå var det mest målsnåla laget förra säsongen.

  • Luleå gick under linan i premiären mot mycket målrika Oskarshamn.

  • Båda lagen vinner mycket på att stänga ner motståndarnas spets.

Defensiven sitter ännu

Oskarshamn var ligans absolut målrikaste lag förra säsongen och inte minst på hemmaplan var det flertalet matcher som gick över 5 mål. Luleå besökte Oskarshamn i premiären och då gick linan direkt under 5. Defensiven var fortsatt ramstark, likt förra säsongen för Luleå, och nu handlar det främst om att offensiven med Linus Omark i spetsen ska vakna till på allvar för att börja rada upp segrar.

Spelstilen under Thomas Bulan Berglund kommer dock inte att vara förändrad, det är defensiven i första hand som gäller och på hemmaplan är man väldigt svåra att göra mål på oavsett vad motståndet heter. Även om offensiven sitter här så var Timrå väldigt starka i premiären och jag vill därför inte gå rakt ut på en segrare här utan jag tror vi får en mycket jämn match, där det inte blir målrikt utan en målsnål historia.

Fantastisk premiär

Timrå chockstartade i premiären mot Frölunda och ledde med 3-0 efter första perioden, ett resultat som till sist skrevs till en bekväm 4-2-seger. Timrå kommer inte kunna överraska Luleå på samma sätt här utan man kommer behöva se till att hålla sig kalla och koncentrerade på att inte ge Luleå möjligheten att ta ledningen i den här matchen. Så länge man är med resultatmässigt kommer man att ha en bra chans i den här matchen.

Även också om Timrå skulle ta ledningen så kan man använda det för att stänga ner Luleås offensiv, där mycket handlar om Linus Omark och Pontus Andreasson. Stänger man ner den här duon kommer man ha goda chanser att vinna. Oavsett vad ser jag en matchbild där båda lagen har mycket att vinna på att stänga ner motståndarnas offensiva spets, mer än i andra matcher. Oavgjort vid full tid känns inte otänkbart men en målsnål match som avgörs i effektiviteten ligger på lut. Underspelet testas därför!

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Luleå - Timrå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.