Det är lördag, och hela USA skakar av förväntan, då 67 matcher av NCAAF College Football går av stapeln. Inför vecka 3 finns det många marquee matchups, och en av de största matcherna på kalendern för dagen är den mellan Washington Huskies som reser till Salt Lake City för att möta Utah Utes. Det finns offensiva frågetecken på båda sidor, och vädret i Salt Lake City förväntas vara mycket osamarbetsvilligt med vindhastigheter mellan 9-11 m/s. Faktorer som ger en poängsnål affär?

Match: Washington Huskies @ Utah Utes (NCAAF) | Speltips: Under 47,5 poäng  | Odds: @1.88 | Units: 4/5 | Spelbolag: Expekt | Spelstopp: 04:00

En fruktad defensiv

Utah Utes(2-0) har inlett säsongen fint resultatmässigt, och hoppas kunna inleda säsongen 3-0 för femte året i följd. Vinsterna till trots har laget inte imponerat, i alla fall inte på den offensiva sidan av bollen. Säsongen inleddes visserligen med en 44-10 seger mot Weber State, men de spelar också i en division längre ner, den så kallade FCS-divsionen.

Förra veckan ställdes Utes mot MAC 12-favoriten Northern Illinois, och det var en riktigt, riktigt slitsam seger. Laget ledde endast med 4 poäng till väldigt sent in i den fjärde quartern, innan safety Chase Hansen stod för en pick six och slutresultatet skrevs till 17-6. Även om inte offensiven kommit igång ännu, så kan detsamma verkligen inte sägas om defensiven. Denna defensiv var en av de bästa i nationen förra året, och i år har de endast snittat 8 poäng per match emot sig, och hållit sin motståndare till 144 yards per match.

Offensiva frågetecken

Washington Huskies inledde säsongen på ett av de svåraste möjliga sätt då de fick möta nummer 9-rankade Auburn – på bortaplan. Huskies räckte inte till och föll med 21-16. Veckan därpå var det dock dags för revansch, och North Dakota krossades med 45-3. QB Jake Browning kastade för 313 yards och två TD, men trots detta har han fortfarande inte kommit underfund med sitt offense, och har kastat lika många interceptions (3) som touchdowns denna säsong.

Offensiven har många frågetecken inför denna match. De har tappat starting LT Trey Adams, och dessutom är starting center Nick Harris questionable. Förra året var Washingtons O-line en av nationens främsta, men utan Adams och Harris tar den massivt med stryk. Utan dessa nycklar kommer Huskies få det mycket svårt att skydda QB Jake Browning, som redan haft problem med interceptions denna säsong.

Speltips: Under 47,5 poäng

Undertecknad kan absolut inte se några offensiva fyrverkerier här. Utah har bland nationens bästa defense, och även Washington har en mycket kompetent unit. Något som sällan nämns är special teams, och här har Utah en enorm fördel. De är nämligen i besittning av Ray Guy award winner Mitch Wishnowsky, och på kicker har de Lou Groza Award winner Matt Gay. Washington har däremot en redshirt freshman på kicker, medan deras starting punter Joel Whitford är questionable. Wishnowsky kommer bomba ner punts innanför Huskies 20-yardslinje, och förhandsfavoriterna kommer få gå en lång väg i varje drive. En massiv faktor här är även vinden. Med vindar mellan 9-11 m/s kommer det vara extremt svårt att kasta bollen, och även att sätta Field Goals samt extrapoäng blir en utmaning. Om bollen hålls på marken med springspel tickar klockan fort, och poängen blir färre. Speciellt med Washingtons sargade O-line, som kommer få svårt att blocka för deras talangfulla RB Myles Gaskin. Nej, underspelet har mycket fint värde, och när Expekt ger 1,88 för under 47,5 tvekar undertecknad inte. Värt att beakta:

  • Utah Utes har en av nationens bästa defensiver, som snittar 8 poäng och 144 yards emot sig denna säsong.

  • Washington Huskies har problem i sin offensiva lina, med nyckelspelare i Trey Adams och Nick Harris skadade.

  • Båda defensiver rankades topp 10 i nationen mot passing förra året.

  • Underspelet har suttit i 64,3 % av fallen då vinden är starkare än 9 m/s.

Expekt ger finfina 1.88 gånger det investerade kapitalet för detta underspel, varpå fyra units investeras.

Rygga till 1.88 hos Expekt

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.