Match: Burton-Sheffield (Championship) | Speltips: Sheffield | Odds: 2,35 | Spelstopp: 15:29 | Spelbolag: Bethard

Min andra rek idag blir på Championship, en liga jag aldrig tidigare rekat på och undviker det främst då det är en sådan oföruttsägbar liga. Nu tycker jag dock att spelet på bortalaget är klockrent och testar därför ändå.

Hemmalaget Burton är nykomlingar i Championship och frågar är om man har något där att göra överhuvudtaget egentligen även om jag tycker det är kul med uppstickare. Man gjorde det riktigt bra förra säsongen när man tog en av direktplatserna i League Two men nu är det trots allt en rejäl skillnad mellan dessa divisioner. Burton har verkligen inte imponerat på försäsongen eller i inledningen av serien, numera har man 4 förluster på de fem senaste matchen. Senast match förlorade man snöpligt mot Bristol City och nu möter man alltså Sheffield, ett klart starkare motstånd.

Sheffield var förra säsongen ytterst nära att ta klivet upp till Premier League men höll inte hela vägen ut. Nu har man dock fått erfarenheten från förra säsongen och i mina ögon är det ett lag som ska ligga krigande i toppen även i i år. Säsongen inleddes med en imponerande seger över Aston Villa på hemmaplan och i omgång två spelade man 0-0 mot nedflyttade Norwich, ett lag som vill direkt upp till Premier League igen. Man har alltså inlett säsongen mot tuffast möjliga motstånd men har ändå gjort det riktigt bra och tagit 4 poäng.

Nu är det visserligen Championship och dessutom på bortaplan för Sheffield men jag tycker att det luktar seger för laget ändå. Burton ska inte alls kunna hålla samma klass och det blir nog att kämpa på i botten under året för deras del. Segrarna har på slutet lyst med sin frånvaro medan Sheffield har inlett säsongen på bästa möjliga sett. Nu möter man ett klart sämre lag, tvåan ska bara sitta!