Match: Jönköping-Hammarby (Allsvenskan) | Speltips: Hammarby dnb | Odds: 1,76 | Spelstopp: 18;59 | Spelbolag: LeoVegas

Dagens andra speltips för min del blir på Allsvenskan och matchen Jönköping-Hammarby som ska spelas under fredagskvällen. Jag räknar med en jämn kamp där tillslut Hammarby eventuellt går segrande ur striden.

Jönköping har tappat precis allt vad form heter efter sommaruppehållet, förlusterna har radats upp och dessutom har det blivit stora siffror i en del matcher. Nu börjar det bli ett knivigt läge för Jönköping då det endast skiljer 6 poäng ner till kvalplatsen och fortsätter man på samma vis är det inte ett omöjligt scenario att man hamnar där. Jag såg både när man mötte Malmö och Norrköping, det var en riktigt galen skillnad mellan lagen. Hade Malmö kört på och satt sina chanser så hade det lätt kunnat bli fem mål till i den matchen och samma med Norrköping där det stod 5-0 i halvtid. Det känns som att Jönköping tappat greppet helt och förutom fiaskot i Allsvenskan så har man även hunnit med att åka ur cupen mot Division 2 laget Vänersborg med 2-0.

Jönköping senaste 5 matcher:
Jönköping-Östersund: 0-3
Jönköping-Malmö: 1-4
Jönköping-Vänersborg: 0-2
Jönköping-Norrköping: 1-5
Jönköping-Elfsborg: 1-0

Hammarby däremot har verkligen hittat formen och börjar komma allt närmre ett säkrat kontrakt med Nanne vid rodret. Just nu har faktiskt Hammarby 7 matcher utan förlust och då har man vunnit mot Göteborg samt spelat oavgjort mot AIK och nu senast Örebro. Nu ska man ikväll alltså bege sig till Jönköping för att försöka ta tre nya poäng och det är något jag tror man kan göra om formen sitter i. Visserligen är Jönköping, eller har åtminstone varit ett starkt hemmalag men det känns som bortblåst just nu.

Jönköpings självförtroende är kört i botten, 14-3 i målskillnad på de senaste 4 matcherna och spelat har varit allt annat än bra. Samtidigt kommer ett Hammarby på besök som är i bättre form än på väldigt länge och man vill nog hemskt gärna ta tre poäng för att komma närmare ett Allsvenskt kontrakt till 2017. Jag lägger Hammarby dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,76x pengarna och hoppas på att de löser dagens deg!