Joakim Östman|16 januari, 2022, 14:57

Jag väljer att spela på Napoli i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det tre senaste inbördes mötena.

  • Napoli har ett betydligt starkare lag och ska vara givna favoriter.

  • Bologna imponerade inte senast i förlusten mot Cagliari.

  • Napoli är i behov av att ta tre poäng.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Napoli att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig seger senast

Napoli kommer från en viktig trepoängare i föregående helgs Serie A omgång när de på hemmaplan slog Sampdoria med 1-0. Med segern bröt Napoli deras tre matchers långa segerlösa svit på hemmaplan vilket såklart var oerhört viktigt. Napoli som inledde Serie A säsongen klart starkast har tappat momentum under det senaste månaderna, mycket på grund av deras enormt tuffa skadesituation. Likväl hittas Napoli fortsatt på en tredjeplats i Serie A med enbart sex poäng upp till serieledande Inter. Inför mötet mot Bologna kan vi konstatera att Napoli fortsatt saknar namnstarka spelare med skador och även spelare som är iväg på AFCON. Likväl sett till startelvan Napoli  ställde upp under veckans Copa Italia kan vi fastslå att Napoli kommer ha en slagkraftig elva även här.

För hemmalaget Bologna blev det en förlust något överraskande under föregående omgång av Serie A. Bologna föll på bortaplan mot bottenlaget Cagliari efter ett sent avgörande i matchen. Insatsen imponerade inte men visst kan man argumentera för att Bologna inte hade det mest optimala förutsättningar inför matchen. Med tanke på att de före mötet hade haft laget i karantän på grund av Covid-bekymmer. Likväl kom Bologna med i princip starkast möjliga lag och ska de få med sig något i måndagens möte krävs en betydligt bättre prestation. 

Bortasegern synas

Napoli föll i veckans Copa Italia åttondelsfinal efter att Fiorentina växlade upp under förlängningen och vunnit med hela 2-5. Vi kan därför fastslå att Napoli med uttåget förlorade en av deras kanske bästa möjligheter till en titel denna säsongen. Likväl är Napoli fortsatt med i racet om Scudetton i Serie A även om flera med mig ser deras chanser som väldigt små i dagsläget. Inför mötet mot Bologna krävs tre poäng om Napoli fortsatt ska hänga med i toppen. Särskilt med tanke på att serieledande Inter har en tuff match mot Atalanta kan de finnas möjligheter att plocka in poäng. Napoli bör även på förhand hållas som favoriter i måndagens match, trots att det ska sägas att Bologna på bortaplan är ingen av det lättare uppgifterna i Serie A.

Oddsbolagen har dock något anmärkningsvärda värderingar på matchen och här lockar verkligen oddset på Napoli-segern. Napoli har även på senare tid haft ett ordentligt övertag på Bologna och de har vunnit det tre senaste inbördes mötena. Napoli är även i störst behov av tre poäng och de har det starkaste av elvorna trots avbräcken. Bologna har heller inte imponerat sedan vi åter drog igång efter vinteruppehållet och här kommer de få det tufft att störa. Medans Napoli har startat på ett bra sätt efter uppehållet särskilt i Serie A spelet och detta är en match som bara ska vinnas. Givet dessa förutsättningarna synar jag Napoli-segern, till ett väldigt spelvärt odds!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Bologna - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.