Match: FC Helsingborg – Växjö IBK (Svenska Superligan) | Speltips: Under 10.5 mål | Odds: @1.54| Units:3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Världens två bästa målvakter på samma plan kan bara sluta på ett sätt?

FCH har gjort justeringar i försvarsspelet

FC Helsingborg inledde serien imponerade och låg faktiskt etta ett tag, men desto längre säsongen gått, desto mer har laget rasat och för tillfället parkerar man på en sjundeplats i tabellen. Man kommer närmast från en tung suddenförlust mot Jönköping med 6-5. Men man ska vara nöjda att man kom där ifrån med en poäng, med två minuter kvar att spela stod det nämligen 5-3 till hemmalaget. Oavsett, starkt att knipa en pinne efter att ha hamnat i underläge.

Under onsdagen kommer tabellfemman Växjö på besök – och det lär bli målsnålt. Världens två bästa målvakter i varsin kasse. Edling för FCH och Kosonen för Växjö. För mig kan det bara sluta på ett sätt – och om man ser till tidigare möten har det varit målsnålt. Därför förvånar det mig att vi får 10.5 linan. Faktum är att bara ett av de sex senaste mötena lagen emellan har slutat med över 10.5 mål. Resten har varit under, senast, uppe i Växjö, slutade mötet 5-4 till Växjö.

Dessutom har Helsingborg löst spelet i åtta av elva hemmamatcher den här säsongen. Inför matchen mot Höllviken då man hade släppt in 19 bollar på två matcher, berättade huvudtränaren Patric Johansson att man skulle göra justeringar i försvarsspelet – och förändringarna har synts. FCH har blivit mer noggranna i defensiven.

Växjö brukar spela defensivt på bortaplan

Växjö inledde SSL riktigt bra och hade fem vinster på de sju inledande matcherna. Men därefter har man tappat och efter 21 spelade omgångar har man 13 vinster och åtta förluster. Med den noteringen ligger man femma i tabellen med 39 poäng, tre poäng bakom fyran Linköping, med en match mer spelad. I mina ögon har man ett bättre lag än vad Helsingborg har – men på bortaplan vette sjutton om det inte blir tufft att plocka poäng.

Hur som helst, underspelet har Vipers löst i sex av elva matcher på bortaplan, och då har man ändå mött topplag som Falun och Strovreta, som alltid gör mycket mål på hemmaplan. Med tanke på de rådande förutsättningarna så har jag en riktigt go känsla för att matchen blir målsnål. Under 10.5 mål i matchen (ordinarie tid) spelas till fina 1.54 gånger degen.

Speltips: Under 10.5 mål

Mitt speltips blir idag under 10.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö har löst spelet i 6 av sina 11 bortamatcher – då har man ändå mött målglada lag som Falun och Storvreta

  • I fem av de sex senaste mötena mot lagen emellan har spelet suttit

  • FCH har löst spelet i åtta av 11 hemmamatcher den här säsongen

  • Världens bästa två målvakter i varsin kasse

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.54 för under 10.5 mål. Jag väljer att lägga 3/5 Units!

Rygga till 1.54 hos Unibet