Speltips:

Jag väljer att spela på att Getafe vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Getafe och pengarna tillbaka vid oavgjort hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/1 kl 12.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Råder klasskillnad mellan lagen. Getafe har visat att de hör hemma på den övre halvan.

  • Leganes trupp imponerar inte. Den senare tidens positiva resultat har kommit mot sällskapande lag nere i botten. Skrämmer inte.

  • Getafes två senaste ligaresultat kan vara vilseledande. Den ena mot Villarreal, där man åkte på ett rött kort och den andra mot ett klart starkare Real Madrid.

  • Spelet sitter med seger i två – och pengarna tillbaka i en – av Getafes tre senaste bortamatcher i ligan.

  • Getafe är i stort behov av en trepoängare, för att kunna haka på i kampen om Europa-platserna.

De senaste matcherna synas

Vissa lag brukar vara upp och ner en del under en säsong. Årets upplaga av Leganes har mestadels bjudit på en dal som grävts djupare och djupare, som nu kan komma att bli omöjlig att ta sig ur. Totalt har man förlorat hela elva gånger, däremellan har man kryssat fem och på något konstigt vänster har man lyckats få med sig tre vinster. Ibland förtjänt och ibland det motsatta. Och på sistone har man på pappret fått med sig några riktigt fina resultat, i synnerhet segrar. Totalt är det fyra vinster (varav ett efter straffar i cupen) och två oavgjorda. Totalt olikt Leganes och vad man mäktat med under denna säsong. De är vidare i Copa del Rey och parkerar i dagsläget på en 19:e plats i tabellen. Totalt har man spelat in 14 poäng.

Finns det någon anledning till att man fått med sig poäng på sistone månne? Klart det finns. Låt oss kika lite närmare på lagen man har gjort det mot. Vändningen kom den 8 december, mot Celta Vigo ett lag som huserar långt ner bland bottenklubbarna, då vann man med 3-2 efter att motståndarna åkt på ett rött kort i den 71:a minuten. Därefter har man fått med sig en poäng mot Alaves (15:e plats), tre mot Espanyol (jumbo) och en poäng mot Valladolid (14:e plats). Tre poäng är sannerligen alltid tre poäng, men ser vi till dessa matcher synas ganska snabbt att motståndet inte har varit det bästa. Mot Getafe lär man få problem.

Får klara sig utan Alexander Szymanowski, Dimitrios Siovas och Ruben Perez.

Vilseledande resultat

Getafe har visat att man menar allvar. Och då syftas egentligen inte endast till att man vill vara med på den övre halvan och etablera sig som ett givet lag där. Utan ambitionerna är större än så. Med relativt små medel lyckades man kvalificera sig till Europa League ifjol och i år har man visat att man hör hemma där. Getafe lyckades nämligen ta sig vidare från gruppen i höstas, efter att ha samlat på sig tolv poäng – tillräckligt för en andraplats. I ligan har man dessutom fortsatt att prestera, i likhet med fjolåret. Laget har visserligen gått lite trögt på sistone, men det innebär trots allt inte att säsongen är över. De två senaste matcherna har slutat med att man genererat 0 poäng. Däremot finns det aspekter som är värda att lyfta upp. Den ena av dem var mot Villarreal, ett ganska bra motstånd, som satte 1-0 i den 52:a minuten, varefter Getafe åkte på ett rött kort några minuter senare. Två tunga företeelser på kort tid, gjorde att matchen fick 1-0 som slutresultat. Ligamatchen därpå ställdes man mot Real Madrid på hemmaplan, och där finns inga tvivel om att det råder klasskillnad mellan lagen.

Getafe har visat att de hör hemma på den övre halvan – och jämför man med bottenplacerade Leganes, så är klasskillnaden tydlig även här. Detta är ett starkt lag och de två senaste resultaten kan göra den saken något otydlig. Ett spel på Getafe att vinna och pengarna tillbaka vid oavgjort, sitter med seger i två och pengarna tillbaka i en av lagets tre senaste bortamatcher. De är i stort behov av en trepoängare här, för att kunna haka på i kampen om Europa-platserna.

Kenedy och Filip Manojlovic är osäkra för spel. Angel Rodriguez, den fina målskytten, kan komma att missa även han.

Speltips.se ger tipset:

Getafe och pengarna tillbaka vid oavgjort hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/1 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.