Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västervik har sämst snitt i mål per match bland lagen i HockeyAllsvenskan den här säsongen

  • Kristianstad är snäppet bättre än Västervik i antalet gjorda mål men det är fortfarande för dålig produktion offensivt sett

  • Västervik har en fenomenal målvakt i Daniel Marmenlind och man släpper in näst minst mål bland lagen i HockeyAllsvenskan

  • Kristianstads stora styrka den här säsongen är målvakten Calle Clang som spelar väldigt moget trots sin ringa ålder

  • Spelet sitter i fyra senaste matcherna mellan lagen

Tuff sits för gästerna

Västervik har haft en riktigt bra säsong hittills och sportchefen Emil Georgsson visar återigen att man inte behöver ha en fet plånbok för att uträtta stordåd. Men succélaget har haft det tufft på sistone. Inför söndagens match har man skramlat ihop fyra raka förluster och det är bra lag man har mött, men Västervik brukar oftast kunna skrälla även om motståndet heter Timrå eller Björklöven. Nu återstår det att se om tränare Mattias Karlin kan vända på skutan för just nu innehar Västervik en sjundeplats, och nu finns goda möjligheter att nå en direktplacering till en kvartsfinal.

För Kristianstads del har man haft det tufft den här säsongen. Målskyttet har inte fungerat samtidigt som defensiven inte heller imponerat. En som däremot imponerar är målvakten Calle Clang som haft en riktigt vass debutsäsong på seniornivå. JVM-burväktaren är otroligt viktig för det här laget och nu krävs det att flera spelare steppar upp om man ska kunna nå säker mark innan 52 omgångar spelats. För det är en prekär situation skåningarna satt sig i. I nuläget har man sju poäng upp till Modo och jag har svårt att se att man tar igen det avståndet med tanke på hur spelet har sett ut.

Starka målvaktsprestationer

Men just nu får man ändå säga att Kristianstad spelar sin bästa hockey på länge. Totalt har det blivit tre vinster på lagets fyra senaste matcher och det är inga dåliga lag man har besegrat. Senast imponerade man stort mot Almtuna på hemmaplan när Kristianstad öste in mål framåt. Nu möter man ett Västervik som imponerar stort hur man spelar försvarsspel. Målvakten Daniel Marmenlind har tagit stora kliv den här säsongen och det är till stor del hans förtjänst att Västervik ligger så pass högt upp som man gör. Ser vi till lagets offensiva produktion är man sämst i ligan, tillsammans med just dagens motstånd Kristianstad.

Här blir mitt tips att vi får se en målsnål match. Offensivt har det inte lossnat för varken Västervik eller Kristianstad samtidigt som försvarsspelet, och framförallt målvakterna i båda lagen imponerat. Bristen på offensiv kraft brukar spegla av sig på matchbilden samtidigt som det borde finnas potential till nya bra matcher från Daniel Marmenlind och Calle Clang. Underspelet klickas!

Speltips.se ger tipset:

Under 5,5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/1 kl 17.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.