Speltips:

Jag väljer att spela på Utrecht över 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

utrecht över 1,5 mål hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/1 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zwolle har släppt in sju mål i sina två senaste tävlingsmatcher

  • Utrecht har tre raka vinster på bortaplan

  • Utrecht är det tredje bästa laget på resande fot i hela Eredivisie, detta medan Zwolle är det tredje sämsta hemmalaget

  • Sett till hela säsongen har Zwolle snittat över två mål emot sig per match på hemmagräs

  • Spelet sitter i fyra raka inbördes möten

Formsvagt Zwolle

Det är ett trögt gående Zwolle som står för öppningsmatchen efter ett längre uppehåll i seriespelet. Inte nog med att det gick dåligt för laget innan ledigheten, sedan man senast spelade match i Eredivisie har man hunnit spela två vänskapsmatcher, möten man förlorat. Vi ska dock inte lägga ner allt för mycket energi på dessa matcher av uppenbara anledningar. Istället fokuserar vi på tävlingsmatcherna. Strax innan uppehållet åkte Zwolle ut ur holländska cupen redan i andra omgången, detta efter att man förlorade med 3-0 mot Fortuna Sittard. Bättre blev det heller inte när man kort därefter drabbade samman med PSV Eindhoven, då man torskade stort.

Det är alltså inget formstarkt lag Utrecht har att göra med här. Zwolle har trots allt sex förluster de åtta senaste ligamatcherna, och bättre blir det inte när vi tar en titt på hur man presterat under hela säsongen. Zwolle ligger ovanför nedflyttningsstrecket med nöd och näppe, det skiljer faktiskt bara en poäng. Addera därtill att man knappast imponerat på hemmagräs. Laget har snittat över två mål emot sig på hemmaplan, ett facit som gjort att man är det tredje sämsta hemmalaget i hela Eredivisie. Inga siffror att skryta med.

Bortaplan? Inga problem!

Desto bättre går det för Utrecht. För närvarande huserar man på en sjundeplats i tabellen, en placering som innebär europaspel. Det är dock inte speciellt säker mark. Få poäng skiljer till lagen både ovanför och under Utrecht, vill man sitta lite tryggare i båten krävs tre poäng här, ett scenario som jag bedömer vara rätt troligt. Utrecht kommer till mötet med en betydligt bättre form, man har tre raka segrar sett till tävlingsmatcher, vinster som dessutom spelats hem på resande fot allihopa. Faktum är att Utrecht är det tredje bästa laget på bortagräs i hela serien, ett facit som är beundransvärd med tanke på hur konkurrenskraftig ligan faktiskt är.

Inbördes möten då? Historiskt har Zwolle haft det väldigt tufft mot just Utrecht. Ser vi till de fyra senaste mötena lagen emellan så har de sistnämnda vunnit samtliga, där man även gjort minst två mål i alla matcherna. Ytterligare en vinst att vänta här? Det låter jag vara osagt, även om jag håller bortalaget som favoriter. Istället klickas Utrecht över 1,5 mål – ett spel som känns riktigt bra med tanke på de förutsättningar som råder. Lägg därtill att Eredivisie trots allt är en liga där det allt som oftast smäller till rejält med målen. Vi bjuds ofta på svängiga tillställningar med målkalas. Jag investerar två units i överspelet!

Speltips.se ger tipset:

utrecht över 1,5 mål hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/1 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.