Joakim Östman|16 oktober, 2021, 12:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fyra av de fem senaste inbördes mötena har resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • Spelet sitter i fyra av Valencias fem senaste matcher.

  • Det är två formsvaga lag som behöver gå för en seger.

  • Det finns mycket kvalitet i offensiv riktning hos båda lagen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Dags att vakna

Barcelona kliver in i mötet mot Valencia med en extrem press på sig. Ronald Koeman är något överraskande kvar på sin position som tränare. De trodde inte många efter senaste nederlaget mot Atletico Madrid inför uppehållet. Matchen slutade 2-0 och det var stundtals en pinsam insats från Barcelona som knappt skapade en målchans. Barcelonas ligastart är den sämsta som klubben stått för under det senaste trettio åren. De har efter åtta omgångar endast skrapat ihop tolv poäng och ligger med det på en nionde plats i tabellen. Barcelona som inför säsongen definitivt var i kris utanför plan kan vi  konstatera att krisen nu även finns på plan. För alla Barcelona fans där ute kan man bara hoppas uppehållet har hjälpt. I mötet mot Valencia måste verkligen hemmalaget rycka upp sig.

Valencia var ett av La Ligas hetaste lag i det inledande fyra omgångarna. Valencia spelade in tio poäng direkt och spelet var väldig imponerande. Nya tränaren Pepe Bordalás har verkligen fått fart på den gamla storklubben, trodde många. Efter det har Valencia nu fyra spelade matcher utan segrar. De har visserligen mött både Real Madrid och Sevilla under dessa fyra matcherna men spelet har inte imponerat. Det två senaste matcherna inför uppehållet slutade med två kryss för Valencia. De är därför även för söndagens bortalag dags att vakna igen och hitta tillbaka till den fina formen.

Upp till bevis

Trots krisstämpeln Barcelona fått på sig finns det kapacitet i truppen som absolut borde kunna prestera bättre. Spelare från Barcelonas trupp visade under landslagsuppehållet att det verkligen kan hålla hög klass. Dessutom har Barcelona fått fram gott om egenfostrade spelare under säsongsinledningen som visat att de håller en hög nivå. Det har gett Barcelona något att bygga på inför framtiden trots deras ekonomiska problem. Jag har sagt det förut och säger det igen Ronald Koeman kan inte klara av många fler dåliga resultat. Då truppen inte alls är så dålig som resultaten visat under inledningen.

Jag förväntar mig att de är ett Barcelona som vill visa vad det går för i matchen mot Valencia. De ska rimligtvis vara favoriter i matchen men sett till säsongsinledning kan man bara avråda spel på Barcelona för tillfället. Jag kikar istället på spelet att båda lagen gör mål i matchen. Båda lagen behöver bevisa sig i matchen och kommer rimligtvis gå framåt från start. Fyra av det fem senaste inbördes mötena har även slutat med att båda lagen hittat nätet. De föreslagna spelet sitter även i fyra av Valencias fem senaste matcher. Det finns dessutom gott om kvalité i offensiv riktning hos båda dessa klubbarna. Jag synar därför att det kommer smälla åt båda hållen i söndagens fight på Camp Nou.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - Valencia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.