Joakim Östman|16 oktober, 2021, 14:04

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • I tre av Juventus senaste fem matcher har båda lagen hittat nätet.

  • Spelet har suttit i tre av Romas senaste sex matcher.

  • Juventus kommer från en formstark period med fyra raka segrar.

  • Roma stod för fem mål framåt i deras två sista matcher innan uppehållet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hittat formen?

Vi blickar mot ett riktigt klassikermöte i turin när Roma åker och gästar Juventus. Juventus började komma igång ordentligt innan uppehållet efter en dålig start på säsongen. Juventus stod för fyra raka segar och spelet såg bättre och bättre ut. Mest imponerande var segern mot Chelsea i Champions League, där de visade glimtar från det gamla Juventus. Tyvärr för Juventus är det fortfarande utan både Paulo Dybala och Álvaro Morata inför mötet mot Roma. Det är tunga skadeavbräck för Juventus som tappar två av deras viktigaste spelare i offensiven. Juventus visade dock att de kunde vinna utan dessa två spelare i Turin derbyt senast. Det var en riktigt moralseger för Juventus som efter ett sent mål av Manuel Locatelli vann matchen med 0-1.

Roma stod för en flygande start på säsongen där de vann deras tre första Serie A matcher. Efter de har José Mourinhos gäng förlorat två matcher där framförallt derbytorsken mot Lazio var extremt tung. José Mourinho rekryterades till stora delar för att få Roma att vinna det stora matcherna i Serie A. De har varit Romas stora bekymmer det senaste säsongerna, det blir därför viktigt att få med sig ett resultat i mötet mot Juventus för att tysta tvivlarna. Roma avslutade dock snyggt med en seger i matchen mot Empoli innan uppehållet. Roma hittas på en fjärde plats i tabellen och har all anledning att var nöjda med säsongstarten inför detta mötet.

Tränar duellen

Jag räknar med att detta mötet kommer bli en riktigt batalj där det finns många matcher i matchen att följa. Intressantast anser jag att duellen mellan Max Allegri och José Mourinho kommer att bli. Där båda anses vara tränare som är extremt taktiskt slipade. Matchen kommer även ge en indikation på vart dessa lagen ska ta för väg under säsongen. Båda lagen behöver en seger för att hänga på i toppen, framförallt Juventus efter deras dåliga start på säsongen. Juventus på förhand borde ses som något starkare men sett till skadeläget i hemmalaget blir denna matchen helt öppen för mig.

Med lagens form innan uppehållet och offensiva styrkor har denna matchen alla möjligheter att bli väldigt målrik. Roma har ännu inte lämnat en match denna säsongen mållösa. Offensivt har det varit ett av Serie A bästa lag med sjutton gjorda mål. Juventus besitter även dom enormt mycket kvalitet framåt trots skadeavbräcken. Inget av lagen har dock fått till de fullt ut i defensiven ännu, där de i tre av Juventus senaste fem matcher har lett till att båda lagen hittat nätet. Likt har det varit i Roma där de i tre av deras sex senaste matcher smällt åt båda hållen. Givet dessa förutsättningar är jag därför tämligen övertygad om att båda lagen hittar målet i detta klassiska mötet.

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Juventus - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.