Luleå vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 22.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmös offensiv har inte glänst inledningsvis och här möter man ett av seriens bästa lag defensivt sett

  • Luleå är ett av seriens bättre lag och just nu parkerar man på en andraplats strax bakom serieledande Frölunda

  • Malmö kommer senast från en blek insats i Jönköping där man förlorade med 5–2 mot HV71

  • Luleå har inte förlorat efter ordinarie tid den här säsongen och man har vunnit fem av sju matcher

  • Malmö har enbart lyckats vinna två av de tio senaste matcherna mot Luleå

Bristande offensiv

Malmö har öppnat SHL som förväntat och man parkerar just nu precis ovanför play out-strecket, och det är där någonstans som man lär få husera resten av säsongen. Skåneklubben har senaste säsongerna sakta dalat placeringsmässigt och i år har man ett rätt svag trupp på pappret. Styrkan i laget får ändå anses vara defensiven där man har en toppmålvakt i Oscar Alsenfelt och flera bra backar. Samtidigt så är anfallsspelet inte alls i samma klass. Malmö har gjort elva mål på fem matcher och det är inte godkänt om man ska kunna göra något av den här säsongen.

För Luleås del fortsätter man visa att man är en av SHL:s bästa klubbar. Man vann sina fyra första matcher för att sedan falla tillbaka och förlora två raka matcher på förlängning respektive straffar. I senaste matchen mot Örebro tog man däremot sin femte seger för säsongen när Örebro besegrades på straffar och därmed är norrbottningarna en poäng bakom serieledande Frölunda inför lördagens matcher. Lagets defensiv var ifjol fenomenal och man släppte in oerhört lite mål, så även i år men inte alls på samma nivå. Istället har man utvecklat offensiven och främst är det storstjärnan Linus Klasen som är den drivande spelaren i anfallsspelet.

Bra inbördes statistik för gästerna

Luleå är ett otroligt bra lag och det har man visat inledningsvis även fast man tappat lite poäng här och där. Nu vann man senast en tajt match mot ett bra lag i Örebro och jag tror det var viktigt för att kunna plocka med sig in till den här matchen. Malmö är ett bra lag när man väl är påkopplade, men Luleå har ett betydligt bättre spelarmaterial som visat sig senaste säsongerna vara oerhört jämna i sina prestationer. Malmö har inte alls den jämnheten utan pendlar avsevärt mycket mer.

I senaste matchen mot HV71 svängde den pendeln rejält åt det sämre hållet. HV71 har inte imponerat under starten på SHL och jag hade nog förväntat mig att Malmö hade kunnat utmana motståndet mer med två segrar i ryggen. Nu möter man ett Luleå här som är törstiga på att plocka tre poäng och ha chans på serieledningen om Frölunda tappar poäng i sin match mot Färjestad. Här tror jag helt enkelt att gästerna är allt för starka för Malmös del, något som även visat sig senaste säsongerna. Luleå har nämligen vunnit åtta av de tio senaste matcherna mellan lagen. Rak tvåa spelas till 1.87.

Speltips.se ger tipset:

Luleå vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/10 kl 22.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.