Speltips:

Jag väljer att spela på Augsburg vinst. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

Augsburg hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 13.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Augsburg har inte förlorat på deras sex senaste matcher.

  • Augsburg har enbart en förlust på deras tio senaste.

  • Spelet har suttit i två av de tre senaste inbördesmötena.

  • Dusseldorf har förlorat 7 av sina 11 senaste.

  • Dusseldorf har inte vunnit en match på deras fem senaste.

Formtoppat hemmalag

Efter att enbart haft en trepoängare på de tio första omgångarna, såg det tungt ut i Augsburg-båten som läckte in mycket vatten. Den schweiziska tränaren Martin Schmidt som står bakom rodret fick inget att stämma och laget huserade långt ner i tabellen. Schmidt kom till klubben i slutet av förra säsongen när klubben befann i ett krisartat läge där ett nytt kontakt till Bundesliga stod på spel. Tillsammans med truppen lyckades de plocka den sista platsen utanför nedflyttningsstrecket. Säsongen 19/20 drog igång och segrarna under de första omgångarna var som nämnt oerhört få.

I omgång 11 vände däremot trenden och Augsburg kunde rista in sin andra seger på säsongen och sakta men säkert lappades båten ihop. Nu är Augsburg obesegrade under de fem senaste omgångarna och laget tillsammans med Schmidt på sidlinjen seglar upp i tabellen. I skrivande stund huserar laget på en 11:e plats enbart 5 poäng upp till närmsta Europaplats. Fyra trepoängare på de fem senaste och under tisdagskvällen plockar laget sin femte när Dusseldorf kommer på besök.

Duggar inte tätt om treor

Efter enbart mäktat med tre stycken trepoängare under säsongsinledning är det inte förvånande att vi hittar Dusseldorf på en nedflyttningsplats. Vi är som nämnt tidigare 15 omgångar in i ligan och laget blöder kraftigt efter ynka 12 inspelade poäng. Laget som tog klivet upp till Bundesliga efter att ha vunnit tyskalns andraliga säsongen 17/18 hade en väl godkänd första sejour på Tysklands stora fotbollsscen efter att ha slutat på plats 10.

Går inte beskriva deras senaste period i Bundesliga med samma beröm och lovord. Med nio förluster på tabellkontot är det ett Dusseldorf som går oerhört tung, ingen vinst på de fem senaste matcherna och sju förluster på de elva senaste. Nu går laget upp mot Augsburg som under andra förutsättningar kanske inte skulle ses som en särskilt svår uppgift om man jämför med andra klubbar i ligan, men med Augsburgs fina form ser jag inget annat än tre poäng till tisdagskvällens hemmalag.

Speltips.se ger tipset:

Augsburg hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.