Speltips:

Här har vi ett möte som sällan gör oss besvikna, maxspel. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Dortmunds 10 (!) senaste matcher.

  • Spelet sitter i 11 av Leipzigs 12 senaste matcher.

  • Dortmund som hemmalag brukar betyda målfest. Det har varit betydligt målsnålare i Leipzig, men här finns det alla förutsättningar för annat!

  • Dortmund snittar 2,46 mål/per match den här säsongen – i Bundesliga.

  • Leipzig snittar 2,8 mål/ per match den här säsongen – i Bundesliga.

Nagelsmann lyckas

RB Leipzig går som tåget i Bundesliga och leder till och med ligan efter 15 spelade omgångar. Det är ett offensivt och friskt lag som under ledningen av Julian Nagelsmann verkligen lyckats ta kommandot ordentligt. Emil Forsbergs Leipzig har samlat på sig 33 poäng under de 15 inledande omgångarna och visat att man verkligen blir att räkna med under den här säsongen. Supertalangen Timo Werner är kvar i Leipzig och öser som vanligt in mycket mål framåt, han har stått för 16 av Leipzigs 42 mål den här säsongen, vilket är ett lysande facit.

Nu väntar ett möte mot storlaget Borussia Dortmund, ett motstånd som blir svårt att knäcka, men med hemmaplan och självförtroendet i ryggen kan allt hända. Det här mötet är, utan tvekan, ett av Europas hetaste möten just nu och framförallt ett av dom roligaste mötena att kolla på live/ tv. Två lag som satsar allt i det offensiva och verkligen lyckas få ut maximalt av detta – det oerhört höga snittet på mål framåt den här säsongen kommer genom detta och det är inga konstigheter att man ligger där man gör. Här klickar vi i ett överspel, eftersom det finns mycket som tyder på att detta blir en målrik match på förhand.

Jagar bakifrån

Dortmund är som vanligt med i racet om toppen i Bundesliga och har ett mycket slagkraftigt lag även den här säsongen. Marco Reus är nyckeln bakom klubben och den evigt unge spelaren verkar trivas i Dortmund och Bundesliga, trots att samtliga av hans radarpartners lämnat genom åren. Det beskriver vilken kärlek det finns i denna klubben och hur mycket det betyder för spelarna, klubben och fansen att ligga i toppen och slåss. Man har en publik av allra högsta världsklass, likaså lag och klubbledning som alltid lyckas ligga i framkant.

Säsongen har gått hyfsat och man ligger på en tredjeplats efter 15 spelade omgångar. Dortmund jagar såklart högre placeringar, där bland annat kommande motståndarna Leipzig ligger. Här väntar ett möte som på förhand är snuskigt intressant – med tanke på förutsättningarna. Senaste mötena på Dortmunds hemmaplan har varit mycket målrika, samtidigt som siffrorna minskat på Leipzigs hemmaplan. Den här kvällen är det upplagt för en målrik match och jag är övertygad om att båda lagen kommer bjuda upp till en rejäl och häftig match!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.