Speltips:

Jag väljer att spela på Monaco vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Monaco DNb hos william hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 12.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Monaco brukar gå långt i cupen. Två finaler på tre år.
  • Lille kan möjligtvis rotera en del, med tanke på att de har haft en hel del matcher på sistone. Monaco ställde upp ganska starkt i 16-delsfinalen och slog ut Marseille.
  • Monaco är obesegrade i sju raka matcher mot Lille, varav sex vinster.
  • Monaco har sex raka segrar på hemmaplan.
  • Lille har endast en seger på bortaplan den här säsongen. Totalt 11 bortamatcher, en seger, två kryss och sju förluster!

Två finaler på tre år

Monaco var ett lag som på ett chockerande vis tog sig långt i Champions League för ett par-tre säsonger sedan. Och egentligen borde man inte varit förvånad, med tanke på att Monaco historiskt sett har varit med och härjat i slutspelet till och från. Efter framgången ute i Europa och de finfina prestationerna i Ligue 1 gick det dock nedåt. Häromåret anställde man legendaren Thierry Henry, men det gick inget vidare och man såg snarare ut att slåss om överlevnad. Det gjorde att man återinförde den tidigare tränaren, Jardim, som ännu basar över detta lag. Och det går fortfarande knackigt, däremot inte lika uselt som vid det nämnda tillfället. I dagsläget parkerar de nämligen på en niondeplats i tabellen och har spelat in 25 poäng. En placering i toppen är inte utesluten. De har nämligen endast sex poäng upp till just tisdagens motståndare, Lille, på 31 poäng.

Detta lag tenderar att satsa på cupen och försöka gå långt. Under de tre senaste säsongerna har de nämligen nått två finaler och frågan är om de ska kunna stå upp med ytterligare en sådan bedrift denna säsong. I 16-delsfinalen slog man ut ett starkt Marseille och Jardim valde att ställa upp tämligen starkt, om än med en några roteringar. Hemmalaget är dessutom obesegrade i sju raka matcher mot Lille och sex av dessa har slutat med seger. På tal om hemmalag. Monaco har sex raka segrar på sin hemmaborg och är svårslagna när det vankas spel här.

Ser ut att behöva klara sig utan Benaglio, Geubbels, Henrichs, Jovetic och Pellegri

Kommer från en del fina resultat

Lille har blandat och gett en del på sistone. Det blev dock inte någon salig blandning av prestationer i CL-spelet, utan där blev det snarare ett uttåg utan diskussion. I ligan har det dock varit både upp och ner. Trots det hakar man på där uppe i toppen och placerar sig på en fin tredjeplats med sina 31 inspelade poäng. Ser man till den senare tidens prestationer har man däremot inte övertygat. Tre poäng är visserligen alltid tre poäng, och man har vunnit fyra raka matcher i ligaspelet. Däremot har man vunnit alla med uddamålet och tre av dessa fyra har varit knappa 1-0-segrar. Det säger en del om hur hårt man tampats i matcherna och att man likväl skulle kunna fallit. Men samtidigt tyder vinst i sådana matcher på en viss styrka.

Det är dock svårt att komma ifrån hur usla man har varit vid spel på bortaplan. De har endast fått med sig en endast seger på elva spelade bortamatcher den här säsongen. Däribland hittar vi två kryss och hela sju förluster i de övriga matcherna. Det är inte direkt några härliga resultat. Till denna match kan man möjligen komma att rotera en del, med tanke på att man har haft en hel del matcher på sistone. Och dessa har varit krampaktiga matcher i ligan där man har fått slita en del, varvat med CL-spel. Samtidigt lär man vilja fortsätta haka på i toppen av Ligue 1 och spara sig. Mycket möjligt med stor rotation.

Lille saknar Soumare, Ikone och Weah.

Speltips.se ger tipset:

Monaco DNb hos william hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.